Klimaatadaptief Wensink Zuid

Klimaatadaptief Wensink Zuid

Een groot deel van Wensink Zuid is toe aan vernieuwing. Daarnaast komt er in de wijk regelmatig waterhinder en wateroverlast voor door regenval. Om dit tegen te gaan, wordt onder andere de riolering aangepakt. Ook werkt de gemeente samen met bewoners, bedrijven en instellingen aan een prettige en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving met aandacht voor onder andere sociale binding en veiligheid in de wijk. Niet alleen de riolering wordt aangepakt, de gehele openbare ruimte zoals speel- en parkeerterreinen, straatinrichting en groenvoorzieningen gaat op de schop.

Deelgebieden

Vorig jaar zijn de Oude Hengelosestraat, de Piet Heinstraat, de Evertzenstraat en de Dorus Rijkerstraat opnieuw ingericht. Ook is het Avontureneiland en de Groene Long aangelegd. Dit valt onder deelgebied 1. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld om een herinrichtingsplan te ontwikkelen voor nog drie delen van de wijk, de deelgebieden 2, 3 en 4. Hier gaat de gemeente dit jaar mee aan de slag. 

Onderstaande afbeelding is ook onderaan deze pagina te downloaden als PDF.

Kaart klimaatadaptief Wensink-Zuid

Samen met de wijk

Het plan voor de herinrichting van uw wijk maken we samen. Dit jaar organiseren we diverse bijeenkomsten om ideeën van inwoners te verzamelen. Tijdens deze bijeenkomsten willen we met u de kansen en uitdagingen voor de wijk bespreken. U kunt uw ideeën en zorgen delen. Het is uw kans om uw stem te laten horen. Zo maken we samen de wijk klaar voor de toekomst.

Klimaatadaptieve wijk

Samen met de wijkbewoners hoopt de gemeente de komende jaren een zogeheten ‘klimaatadaptieve’ wijk te realiseren, oftewel een wijk die bestand is tegen klimaatsveranderingen. Een wijk die klaar is voor de toekomst, verkeersveilig is en een waterbergend vermogen heeft. Maar bovenal: een wijk met een prettige leefomgeving.

Vragen

Heeft u vragen over dit project? Neem dan per e-mail contact op met het projectteam van klimaatbestendig Wensink-Zuid.