document iconToegankelijkheidsverklaring

In september 2022 is de website van gemeente Borne vernieuwd (het systeem is vernieuwd, de uitstraling en inhoud zijn ongewijzigd). Hierdoor is er momenteel geen geldige toegankelijkheidsverklaring. De oude versie van www.borne.nl beschikte wel over een toegankelijkheidsverklaring. Deze is hieronder te bekijken.

Toegankelijkheidsverklaring www.borne.nl tot september 2022

Toegankelijkheidsverklaring borne.nl 2020

Toegankelijkheidsverklaring voor de website www.borne.nl tot september 2022.

De gemeente Borne wil dat iedereen gemeentelijke informatie gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Per januari 2020 is de website live gegaan voor het creëren van een betere digitale dienstverlening en waarbij rekening is gehouden met de toegankelijkheidseisen voor de website. De gemeente wil hierbij voldoen aan de richtlijnen voor toegankelijke websites (WCAG 2.1).

Lees hier de volledige verklaring op toegankelijkheidsverklaring.nl

Maatregelen om de toegankelijkheid te vergroten

Onze website is zo gemaakt dat deze op elke recente computer, tablet of smartphone is te gebruiken. Ook zijn alle pagina's zoveel mogelijk herschreven naar een eenvoudig taalniveau.
Op dit moment voldoen nog niet alle pdf-bestanden op deze website aan de minimale toegankelijkheidseisen. Hetzelfde geldt voor de Twitter feed in de Footer en de applicatie voor de module 'Afspraak maken'.

Melding van ontoegankelijkheid

Mist u bepaalde informatie op onze website? Laat het ons dan weten. Hiermee helpt u ons de website te verbeteren.
U kunt een melding doen door een e-mail te sturen naar communicatie@borne.nl (link stuurt een e-mail). Beschrijf hierin het probleem en vermeld de pagina waar u het probleem bent tegengekomen.

Onderzoeksresultaten Digitoegankelijkheid

Meer informatie

Op de website www.digitoegankelijk.nl vindt u meer informatie over de richtlijnen voor toegankelijke websites.