Voorkant Zwanenhof

Werkzaamheden Europastraat

Werkzaamheden

Op maandag 20 september starten de werkzaamheden aan de Europastraat. Met de werkzaamheden krijgt de Europastraat een upgrade, wat minder ruimte voor auto’s betekent en meer ruimte biedt aan fietsers, voetgangers, groen en waterberging. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot eind april 2022.

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Zo wordt eerst het gedeelte waar de Grotestraat op de Europastraat uitkomt aangepakt. Het riool wordt vervangen en vergroot. Hierdoor is de Grotestraat tijdelijk niet vanaf de Europastraat te bereiken. Het verkeer wordt omgeleid via verkeersborden. Ook de Doormanstraat is vanaf de Europastraat afgesloten tijdens deze eerste fase, die naar verwachting tot 8 oktober duurt.

Om bestemmingsverkeer van percelen aan de Europastraat bereikbaar te houden zal in de Theresiastraat tijdelijk tweerichtingsverkeer gelden.

Meer informatie over de vervolgwerkzaamheden volgt de komende tijd via de communicatiekanalen van de gemeente Borne.

Aanleg tijdelijke bushalte

Gedurende de werkzaamheden rijdt buslijn 51 niet vanaf het station via de Europastraat naar Hengelo. De buslijn rijdt in die periode een andere route waarbij de haltes bij het station komen te vervallen. De buslijn rijdt vanaf halte ‘Het Witte Huis’ via de Azelosestraat direct naar halte ‘Campus West’ in Hengelo en omgekeerd. Om het openbaar vervoer bereikbaar te houden worden twee tijdelijke haltes aan de Azelosestraat aangelegd.

Herinrichting

De herinrichting van de Europastraat moet ervoor zorgen dat doorgaand verkeer meer via de randwegen gaat rijden en de veiligheid verbetert. Door de Europastraat als 30 km weg in te richten, krijgt de openbare inrichting minder een verkeersfunctie en meer een verblijfsfunctie. Daarnaast is het plan om de Europastraat klimaatbestendig in te richten, onder andere door middel van waterberging en meer groen. Het riool wordt vervangen en vergroot waardoor het stelsel in het centrum van Borne wordt ontlast.

In 2020 is de gemeente Borne gestart met het ontwerp. Inwoners en gebruikers konden op verschillende momenten meedenken.

Meer informatie over de uiteindelijke inrichting is te vinden op de website.

Vragen over de werkzaamheden kunnen worden gesteld via europastraat@ntp.nl.