Sociaal Hus in Borne

health-care iconSociaal Hus

Met vragen over onder andere welzijn, zorg, wonen, financiën, vrijwilligerswerk en werk en inkomen kunt u in de gemeente Borne op 1 plek terecht: het Sociaal Hus. Eerder ging u hiervoor apart naar de gemeente, het Kulturhus, Stichting informele Zorg, Wijkracht, GGD en Jeugdgezondheidszorg. Vanaf 1 maart 2022 kunt u rechtstreeks terecht bij het Sociaal Hus, links in het gemeentehuis.

In en vanuit het Sociaal Hus werken professionals, zoals maatschappelijk werkers, jeugd- en Wmo consulenten, JGZ verpleegkundigen, maar ook buurtsportcoaches samen om inwoners snel en passend te ondersteunen. Laagdrempelig en met een persoonlijke inhoud-gedreven aanpak.

Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen

Ook kunt u als inwoner van de gemeente Borne voor afspraken met de klantmanager of werkcoach van de Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen terecht in het Sociaal Hus. Hiervoor hoeft u dus niet meer naar Hengelo omdat ook de klantmanagers van de uitvoeringsorganisatie Hengelo, Borne, Haaksbergen vanuit het Sociaal Hus werken.

Tijdelijk

De locatie in het gemeentehuis, waar voorheen het Projectatelier was gevestigd, is een tijdelijk onderkomen. Het Sociaal Hus wordt straks een belangrijk onderdeel van het ‘Huis van Borne’ in het Kulturhus. Omdat voor de realisatie van het Huis van Borne het Kulturhus verbouwd gaat worden, is gekozen voor een tijdelijk onderkomen in het huidige gemeentehuis.

Contact

U kunt binnenlopen tijde inloopspreekuren op maandag van 16.00 tot 18.30 uur en van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur. Ook kan via de mail contact worden opgenomen met het Sociaal Hus via sociaalhus@borne.nl. Telefonisch is het Sociaal Hus elke werkdag te bereiken van 9.00 tot 17.00 uur via 074-2658590.

Kijk voor meer informatie op www.sociaalhus.nl.