Fietsen voor ouderen

Fiets / F35

In Borne liggen alle voorzieningen, wijken en dorpskernen op fietsafstand van elkaar. De Groene Poort en 't Twickel bieden diverse recreatieve routes door het buitengebied. Bovendien werkt Borne binnen de gemeentegrenzen aan de aansluitingop fietssnelweg F35, die reeds gerealiseerd is vanaf het station Hengelo. In Hengelo is de F35 nog met tijdelijke route borden aangegeven tot aan de F35 richting Enschede.

F35

De Fietssnelweg F35 is een hoogwaardige fietsverbinding tussen Nijverdal en de Duitse grens bij Enschede, met zijtakken van en naar Vriezenveen en Oldenzaal. Doel is een aantrekkelijke en veilige route te bieden voor een toenemend aantal fietsers in de regio Twente.

Tijdwinst
Op de kruispunten heeft de F35 voorrang en met dank aan enkele bewoners kon ook grond worden aangekocht worden en de fietsroute mooie breedte plus verlichting krijgen. Tegelijkertijd heeft de groenzone ter hoogte van de Jupiterstraat een impuls gekregen. Richting Hengelo wordt onder andere voor scholieren nu een vrije, veilige weg geopend, die een alternatief is voor de Oude Hengeloseweg en ook Bornsestraat. Met de F35 ontstaat er voor duizenden fietsers tijdwinst.

Gemeente Hengelo is ook bezig om delen van de F35 in de stad te realiseren de komende jaren, zodat uiteindelijk tussen Borne, Hengelo en Enschede dezelfde hoge kwaliteit gaat ontstaan. Op langere termijn zal de verbinding met Almelo een feit zijn.

NB Let op: de gehele F35 is een fietspad en daarmee verboden terrein voor brommers en scooters!