Fietsen voor ouderen

Fiets / F35

In Borne liggen alle voorzieningen, wijken en dorpskernen op fietsafstand van elkaar. De Groene Poort en 't Twickel bieden diverse recreatieve routes door het buitengebied. Bovendien werkt Borne binnen de gemeentegrenzen aan de aansluiting op fietssnelweg F35, die reeds gerealiseerd is vanaf het station Hengelo. In Hengelo is de F35 nog met tijdelijke route borden aangegeven tot aan de F35 richting Enschede.

F35

De fietssnelweg F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer, die loopt van Nijverdal naar de Duitse grens met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Deze fietssnelweg loopt grofweg parallel aan de snelweg A35. De breedte van 4 meter, weinig kruisingen en de goede kwaliteit asfalt maakt de F35 tot een hoogwaardig, snel en voor Nederland uniek fietspad. 

Tijdwinst
Op de kruispunten heeft de F35 voorrang en met dank aan enkele bewoners kon ook grond worden aangekocht worden en de fietsroute mooie breedte plus verlichting krijgen. Tegelijkertijd heeft de groenzone ter hoogte van de Jupiterstraat een impuls gekregen. Richting Hengelo wordt onder andere voor scholieren nu een vrije, veilige weg geopend, die een alternatief is voor de Oude Hengeloseweg en ook Bornsestraat. Met de F35 ontstaat er voor duizenden fietsers tijdwinst.

Gemeente Hengelo is ook bezig om delen van de F35 in de stad te realiseren de komende jaren, zodat uiteindelijk tussen Borne, Hengelo en Enschede dezelfde hoge kwaliteit gaat ontstaan. Op langere termijn zal de verbinding met Almelo een feit zijn.

NB Let op: de gehele F35 is een fietspad en daarmee verboden terrein voor brommers en scooters!

    Inpassing F35 Azelosestraat – Oonksweg

    Op maandag 19 juni starten de werkzaamheden aan de verdere inpassing van de F35. De fietssnelweg F35 wordt verlengd vanaf de kruising Parallelweg/Azelosestraat, via de Molenstraat, de Bornerbroeksestraat, de Röringstraat en de Beerninksweg naar de Oonksweg. Het is het volgende stuk fietsverbinding. Het eerste gerealiseerde deel van de F35 in Borne, het deel van Hengelo tot het Bornse NS-station, wordt al veelvuldig gebruikt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met maart 2024.

    Meer informatie over de inpassing van de F35 is te vinden op de projectpagina op onze website.