Collega's aan het werk met laptop en telefoon in de kantine van het gemeentehuis

Arbeidsvoorwaarden

Wij zijn Borne!

Midden in het hart van Twente ligt het mooie Borne: een levende gemeente met ruim 24.000 inwoners. En we groeien hard! De organisatie is compact, dynamisch en hecht. We werken samen en integraal aan mooie resultaten. Dus hebben we vakmensen met een brede blik die zich graag verantwoordelijk voelen.

De wereld is continue in beweging, maar samen met onze inwoners en organisaties gaan we elke uitdaging aan. Groot en klein. We investeren in voorzieningen voor het dorp, dienstverlening aan de samenleving en in onze organisatie. Geen dag is hetzelfde. Er zijn korte lijnen om zaken snel en adequaat op te pakken. Dat doen we professioneel en transparant. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We denken met elkaar mee en nemen initiatief.

Onze medewerkers kunnen rekenen op goede faciliteiten. Ruimte voor persoonlijke ambitie en zorg voor de werk-privé balans. En successen vieren we graag, en met zijn allen. Zo maken we van gemeente Borne een steeds mooiere plek om te wonen en te werken.

Individueel keuzebudget

Als je bij gemeente Borne werkt, dan ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je bruto salaris. Het IKB kun je vrij besteden of flexibel inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen. Ook kun je er voor kiezen om een deel van je IKB uit te ruilen tegen een fiscaalvriendelijk bestedingsdoel. Hierbij kun je denken aan het uitruilen tegen aankoop van een fiets maar ook uitruilen tegen reiskosten die je gemaakt hebt ten behoeve van je woon-werkverkeer op werkelijk gereisde dagen. Je kunt alles zelf regelen via ons personeelsinformatiesysteem. Besteed je je IKB het hele jaar niet? Dan krijg je het (resterende) bedrag aan het einde van het jaar uitbetaald.

Bedrijfseigendommen

Zodra je bij ons komt werken, ontvang je van ons een telefoon en laptop in bruikleen.

Vakantie-uren

Vakantie zorgt voor plezier beleven en ontspanning. Het zelf kunnen indelen van tijd en mentaal even helemaal afstand kunnen nemen van het werk. Met een goede balans tussen verlof en vrije tijd, zorg je er samen met jouw leidinggevende voor dat je uitgerust aan het werk bent.

In de CAO gemeenten zijn de basisafspraken vastgelegd over vakantie-uren. Je hebt in ieder geval recht op 144 wettelijke én 43,2 bovenwettelijke vakantie-uren per jaar bij een fulltime dienstverband. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verrekend. Wil jij meer vakantie-uren opnemen? Dan kun je die kopen van jouw IKB!

Verlofregeling

Naast dat iedereen recht heeft op de wettelijke verlofregelingen, kent onze CAO ook nog andere verlofregelingen. Denk aan kort- en langdurend zorgverlof of ouderschapsverlof.  Naast het wettelijk betaald ouderschapsverlof van 9 weken, kennen we bij de gemeente Borne nog eens extra 13 weken betaald ouderschapsverlof. Bij sommige van deze regelingen wordt je salaris zelfs (voor een deel) doorbetaald!

Het is ook mogelijk om je bovenwettelijke vakantie-uren te gebruiken voor verlofsparen, dan verjaren ze niet. Hiermee kun je je verlof beter aanpassen aan je loopbaanfase en/of privéleven. Je gespaarde verlof kun je bijvoorbeeld inzetten voor een sabbatical, of om eerder te stoppen met werken.

Reizen naar je werk

Auto en parkeren
Kom je met de auto naar het werk? Op 5 minuten loopafstand van ons gemeentehuis parkeer je gratis in parkeergarage de Bijenkorf.

Fiets
Voor onze collega’s die heel duurzaam en vitaal op de fiets naar hun werk komen, hebben wij een afgesloten, overdekte fietsenstalling. Hier kun je je fiets veilig parkeren. Ook hebben wij oplaadpunten voor je elektrische fiets.

Openbaar vervoer
Wist je dat je ook prima met het OV naar Borne kunt komen? Ons gemeentehuis ligt op zo’n 10 minuten lopen vanaf het station. Je reist daarmee een stuk duurzamer!

Flexibele werktijden

Je bepaalt in grote lijnen zelf, wanneer je werkdag begint en eindigt. We werken met open agenda's of roosters zodat je collega’s weten wanneer ze mogen verwachten dat jij aan het werk bent. Alles gaat in goed overleg met je teamleider en collega’s. Wij hebben een dagvenster van 7.00 – 22.00 uur.

Hybride werken

Wij werken (in de meeste functies) hybride; jij kunt je werk doen waar je dat het fijnst vindt. In het gemeentehuis, digitaal vanuit huis of vanaf een andere locatie. Je kunt (in afstemming met je team) grotendeels zelf invullen waar én wanneer je werkt.

Als werkgever faciliteren we je met de juiste hulpmiddelen hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, telefoon of andere devices. We werken met Microsoft Office en staan digitaal met elkaar in contact via Microsoft Teams.

Je werkdagen registreer je in een app. Voor een dag dat je thuis werkt, ontvang je een netto vergoeding van € 3,- van ons. Deze bestaat uit een thuiswerkvergoeding van € 2,15 netto en een internetvergoeding van € 0,85 netto voor iedere dag dat je thuiswerkt, ongeacht de omvang van je dienstverband.

Als je bij gemeente Borne in dienst treedt, ontvang je eenmalig een thuiswerkvergoeding van € 250,-. Deze vergoeding kun je dan gebruiken om je thuiswerkplek op een fijne, Arbo technische manier in te richten.

Personeelsvereniging

De personeelsvereniging van gemeente Borne organiseert allerlei activiteiten voor haar leden. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn het sinterklaasfeest voor de kinderen en het jaarlijkse reisje. De afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar Antwerpen, Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch geweest waarbij wij eens in de vier jaar een 2 daags uitje inclusief overnachting hebben.

Tussen de wat grotere uitstapjes door blijven we in de buurt en pakken we de fiets. Zo hebben we onder andere een golfclinic gehad, hebben we gekart en een bierproeverij georganiseerd. Activiteiten als een rondleiding door het FC Twente Stadion of over het Grolsch terrein hebben ook al eens op het programma gestaan. Daarnaast gaan we jaarlijks klootschieten. Bovendien zijn er ook een groot aantal nieuwe ideeën.  Er is voor ieder wat wils. Erg gezellig én je leert zo je collega’s uit de organisatie beter en vaak op een andere manier kennen.

Leren en ontwikkelen

Bij gemeente Borne moedigen we leren en ontwikkelen aan; leren en ontwikkelen is bij ons een vanzelfsprekend onderdeel van je werk. Met verschillende interne en externe workshops, interessante e-learnings en trainingen via GoodHabits en de Twentse School kun je aan de slag met jouw ontwikkeling!

Pensioenfonds

Op grond van jouw arbeidsovereenkomst ben je deelnemer aan het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Van het ABP ontvang je, zodra je bij ons in dienst treedt, meer informatie hierover. De ABP bijdrage werknemers is 8,37% en de ABP bijdrage werkgevers is 19,53% (1 januari 2023).

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Wij willen graag dat je vitaal bent en blijft zodat je iedere week met plezier naar je werk gaat. Niet alleen nu, maar ook nog over 10 jaar. Toch is uitval niet altijd te voorkomen. Je kunt ziek worden maar ook een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit kan een flinke impact hebben op je financiële situatie. Het zal je maar overkomen. Je raakt (deels) arbeidsongeschikt. Daarom adviseert Gemeente Borne om je inkomen te beschermen. Dankzij onze collectieve afspraken, sluit je gemakkelijk én voordelig een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af bij Loyalis. Je bent zo zeker van een stabiel inkomen tot aan je AOW gerechtigde leeftijd. Meer informatie vind je via https://www.loyalis.nl/externe-link-icoon

Tegemoetkoming ziektekosten

Je hebt recht op een tegemoetkoming in de ziektekosten ongeacht de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Het maakt dus niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent en of je wel of geen aanvullend pakket hebt. De tegemoetkoming is een jaarlijks bedrag en wordt elk jaar uitgekeerd in december.

De tegemoetkoming ziet er als volgt uit voor een fulltime dienstverband:

  • Tot en met schaal 6:  € 296,- bruto per jaar
  • Vanaf schaal 7:  € 168,- bruto per jaar

Bij indiensttreding of ontslag na 1 januari krijg je de tegemoetkoming naar rato.

Collectieve zorgverzekering

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) sluit een collectieve zorgverzekering af waar je aan deel kunt nemen. Er is een contract afgesloten met 3 verzekeraars: CZ, IZA en Menzis. Er wordt korting gegeven op aanvullende en tandartsverzekeringen.

Naast korting, bieden de zorgverzekeraars extra voordelen voor medewerkers en werkgevers binnen het collectieve contract. Je kunt denken aan een extra dekking bij bijvoorbeeld fysiotherapie. Daarnaast bieden de zorgverzekeraars (online) gezondheidsprogramma’s aan.