F35 - foto Tubantia

Werkzaamheden volgende stuk fietsverbinding F35

13 juni 2023
Nieuws

Op maandag 19 juni starten de werkzaamheden aan de verdere inpassing van de F35. De fietssnelweg F35 wordt verlengd vanaf de kruising Parallelweg/Azelosestraat, via de Molenstraat, de Bornerbroeksestraat, de Röringstraat en de Beerninksweg naar de Oonksweg. Het is het volgende stuk fietsverbinding. Het eerste gerealiseerde deel van de F35 in Borne, het deel van Hengelo tot het Bornse NS-station, wordt al veelvuldig gebruikt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met maart 2024.

Omleiding

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Zo wordt eerst de kruising Azelosestraat en Molenstraat aangepakt. Het asfalt wordt verwijderd en opnieuw aangebracht. Het verkeer wordt middels verkeersborden omgeleid via de Prins Bernhardlaan – Oonksweg – Bornerbroeksestraat - Hosbekkeweg. Fietsers worden omgeleid via ‘rotonde Azelosestraat/Bornerbroeksestraat’ – Bornerbroeksestraat – Anemoon. Ook de Parallelweg is afgesloten tijdens deze eerste fase, die naar verwachting tot en met vrijdag 21 juli duurt.

Openbaar vervoer

De lijnbussen 530, 531, 591, 592 en 51 nemen de route via de Grotestraat – Stationsstraat.

Omgevingsapp

Tijdens het gehele traject worden omwonenden en weggebruikers via de omgevingsapp op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen over de nieuwe inrichting. Deze app is gratis te downloaden in de appstore onder de naam ‘F35 Borne’.