Technisch onderhoud

Welkom op de vernieuwde website

22 september 2022
Nieuws

Van harte welkom op de nieuwe website van de gemeente Borne! De technologie is constant in ontwikkeling en de richtlijnen waar overheidsinstellingen aan moeten voldoen worden regelmatig aangepast. Hierdoor was het voor de gemeente Borne noodzakelijk om (grotendeels achter de schermen) de website www.borne.nl te vernieuwen. Deze update is op donderdagochtend 22 september live gegaan. Qua uitstraling is er niet veel gewijzigd ten opzichte van de oude website. Toch zijn er wel wat praktische zaken veranderd. Hieronder zijn de grootste wijzigingen te vinden.

Nieuw menu

De menustructuur is aangepast. Alle onderwerpen voor inwoners van gemeente Borne staan nu bij elkaar op de homepagina. Daarnaast is er een speciaal tabblad voor ondernemers en de informatie over het bestuur en de gemeentelijke organisatie heeft ook een eigen tabblad met bijbehorende informatie.

Deze pagina's hebben allemaal hun eigen toptaken (de honingraten en de daaronder meest gezochte onderwerpen) om snel te navigeren op de website. Naast deze toptaken is de zoekfunctie nu op iedere pagina terug te vinden. Hierdoor kan de gezochte informatie nog sneller en makkelijker worden gevonden.

Nieuw systeem

Waar u als bezoekers van de website niet veel van zal merken, maar wat de hoofdreden is van deze vernieuwing, is het wisselen van het systeem (CMS). Het systeem waar www.borne.nl op gemaakt was, was verouderd en werd niet verder ontwikkeld. Om de website goed bereikbaar te houden en te voldoen aan de laatste ontwikkelingen, is het hele systeem omgezet naar een nieuw systeem.

Webrichtlijnen

Sinds 2018 zijn alle overheidsinstellingen verplicht om te voldoen aan de zogeheten webrichtlijnen (WCAG). Door de overgang naar het nieuwe systeem kan gemeente Borne hier op doorontwikkelen en aan deze webrichtlijnen voldoen.

Praktisch

We blijven natuurlijk altijd bezig met de website te verbeteren om bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit blijft een voortdurend proces.

Hoewel de website zo zorgvuldig mogelijk is opgebouwd, kan er altijd iets mis gaan bij het live gaan. De komende dagen worden alle pagina's nog een keer gescreend op eventuele foutjes in koppelingen, links en teksten. We lossen eventuele fouten zo snel mogelijk op. Valt u iets op, dan kunt u dat melden via communicatie@borne.nl.