Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden Weerselosestraat

15 augustus 2022
Nieuws

Binnenkort wordt gestart met groot onderhoud aan de Weerselosestraat in het buitengebied (gedeelte tussen Borne en Dinkelland). De Weerselosestraat is daarom vanaf kruispunt Aalderinksweg tot en met de grens van Dinkelland van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 23 september afgesloten. 

Het asfalt van de Weerselosestraat is aan groot onderhoud toe. Het bestaande asfalt wordt vervangen door een nieuwe asfaltdeklaag en randen van de weg worden voorzien van een gegoten (vlakke)betonrand. Tevens wordt de weg conform Duurzaam Veilig (Verkeer) ingericht, om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo worden de kruispunten gelijkwaardig en ook verhoogd aangelegd en worden de plateau’s uirgevoerd in een lichtere kleur asfalt. In de gemeente Dinkelland is dat jaren geleden al gedaan nadat daar groot onderhoud is uitgevoerd.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden aan de Weerselosestraat starten op 29 augustus en duren naar verwachting tot en met 23 september. Tijdens de werkzaamheden is het aangegeven gedeelte van de Weerselosestraat afgesloten voor voertuigen/ gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen op het vrij liggende fietspad op de route blijven. Woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de gele omleidingsborden.