Logo Week van de veiligheid

Week van de veiligheid

RTV Oost
18 oktober 2021 - 20 oktober 2021
Algemeen
Georganiseerd door de Veiligheidsregio Twente

Ben jij voorbereid op criminaliteit? Word geen slachtoffer!
De Week van de Veiligheid is dé week waarin verschillende Nederlandse organisaties het thema veiligheid extra onder de aandacht brengen. Dit jaar richt de landelijke de Week van de Veiligheid zich op ondernemers in het teken van High Impact Crimes (HIC). Dit is een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven. De impact van deze delicten is groot voor zowel slachtoffer als directe omgeving. Criminelen zochten sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale entrepreneurs te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe ondernemers zich hiertegen kunnen weren.

De Week van de Veiligheid vindt plaats van 11 tot en met 17 oktober 2021. Per dag staat er 1 High Impact Crime (HIC) in de spotlight:

Maandag: Cybercriminaliteit
Dinsdag: Overvallen
Woensdag: Ondermijning
Donderdag: Geweld

Word geen slachtoffer!
Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en hun medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en talkshows: het is een greep uit de activiteiten die door het hele land worden georganiseerd.

Samen met Veiligheidsregio IJsselland en in samenwerking met RTV Oost wordt er in de Week van de Veiligheid om 17:20 uur een item uitgezonden op RTV Oost over de onderwerpen cybercrime, brand, extreem weer en 'goed voorbereid'. 

Online talkshows
Van 11 tot en met 14 oktober kun je elke avond om 19.30 uur een talkshow bijwonen. Ewout Genemans leidt de shows, die in het teken staan van criminaliteit.

Over de Week van de Veiligheid
Tijdens de donkere dagen in het najaar neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Week 41 (11-17 oktober 2021) is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Al meer dan tien jaar wordt zo het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht. Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Detailhandel Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de PVO’s/RPC’s, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. Meer informatie: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-deveiligheid.