was en strijkservice

Was- en strijkservice van start

03 oktober 2022
Nieuws

Was- en strijkservice van start

1 oktober is de was- en strijkservice officieel gestart in de gemeente Borne. Eind juni stemde het college van burgemeester en wethouders hier al mee in en afgelopen dinsdag ging ook de raad akkoord met het aanpassen van de Verordening Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Borne 2021, waarin de was- en strijkservice is opgenomen.

Voor inwoners die het écht nodig hebben, blijft de wasverzorging in de thuissituatie bestaan. Met alle mensen die op dit moment een indicatie voor de wasverzorging hebben, wordt de komende maanden gesproken. Overigens kunnen alle inwoners gebruikmaken van de was- en strijkservice.

Inwoners met een indicatie huishoudelijke ondersteuning én was- en strijkservice, betalen een eigen bijdrage van € 5,- per waszak, gebaseerd op kosten voor wasmiddel, water, elektriciteit, afschrijving, etc. Overige inwoners kunnen gebruikmaken van de service voor € 19,- per waszak.

De was wordt wekelijks aan huis opgehaald en vervolgens binnen drie werkdagen weer schoon thuisgebracht door Hoi Services. Kijk voor meer informatie op www.wast-borne.nlexterne-link-icoon of loop binnen bij het Sociaal Hus (links in het gemeentehuis) op maandag van 16.00 tot 18.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur. Bellen en mailen kan ook: 074 – 2658 590/ sociaalhus@borne.nl.