Poster vuurwerkvrijezone in Borne

Vrijwillige vuurwerkvrije zones in Borne

07 december 2022
Nieuws

Hoewel er al een verbod is op veel soorten vuurwerk, is er ook nog steeds een mildere categorie vuurwerk die voor veel mensen prachtig is, maar voor andere mensen of (huis)dieren enorm vervelend. In Borne werken we daarom met vrijwillige vuurwerkzones. “Inwoners verklaren zelf hun straat of pleintje vuurwerkvrij en zien daarop zelf toe. De gemeenten levert daarvoor markeringsborden.”

Ook dit jaar kunnen inwoners van gemeente Borne een vrijwillige vuurwerkvrije zone aanvragen voor de jaarwisseling 2022-2023. Overleg goed met uw buren wat precies het gebied van de vrijwillige vuurwerkzone is en waar de borden moeten worden geplaatst. Als buren niet mee willen doen, dan kan dat gebied niet worden aangewezen als vuurwerkvrije zone. Om de vrijwillige vuurwerkvrije zone te doen slagen moeten alle buren binnen het gebied het eens zijn met de gemaakte afspraken.

Aanvragen

Meer weten of je straat/locatie aanmelden als vuurwerkvrije zone? Mail dan vóór 22 december naar veiligheid@borne.nl o.v.v. vuurwerkvrije zone. Vermeld in deze mail de locatie/straatnaam en de gegevens van de contactpersoon. Je krijgt dan een mail met de voorwaarden en hoe je in het bezit kunt komen van de (gratis) borden.