youth-child iconVoor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Het consultatiebureau van de Jeugdgezondheidszorg kan Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor uw kind adviseren. Dat houdt in dat uw kind alvast vier ochtenden per week spelend leert, zodat de overgang naar de basisschool makkelijker is. In de Voor- en Vroegschoolse Educatie is er extra aandacht voor taal voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud.

Binnen de gemeente Borne bieden Stichting Kinderopvang Borne en Kinderopvang De Drie Biggetjes Voor- en Vroegschoolse educatie aan. Op basis van het advies van het consultatiebureau kunt rechtstreeks met de kinderopvang naar keuze contact opnemen.  

Kosten VVE

Wat u moet betalen hangt in eerste plaats af van uw recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Wilt u weten of u recht hebt op kinderopvangtoeslag? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

Subsidie vanuit de gemeente

De gemeente subsidieert enkele plekken aan kinderopvangorganisaties voor het bieden van voor- en vroegschoolse educatie. Informeer bij de kinderopvangorganisaties of u hiervoor in aanmerking komt en of er sprake is van een wachtlijst.

Daarnaast kan het zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen voor het gebruik van een van bovengenoemde plekken. De kinderopvangorganisatie kan u informeren over de hoogte van de eigen bijdrage.