Wegwerkzaamheden

Tunnel in Amerikalaan twee weken afgesloten

12 mei 2023
Nieuws

Vanaf maandag 15 mei wordt de tunnel in de Amerikalaan voor de komende twee weken afgesloten. Tijdens deze periode wordt een groot deel van de tegels in deze tunnel verwijderd. De tegels kunnen mogelijk losraken en naar beneden vallen. Daardoor kunnen onveilige situaties ontstaan.

Amerikalaan deels afgesloten
De tunnel wordt volledig afgesloten voor auto's en daarom is een omleidingexterne-link-icoon ingesteld. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de tunnel. Verkeersregelaars worden ingezet om de start van de werkzaamheden in goede banen te leiden. Plein Westermaat blijft vanaf de kant van de Bornsche Maten bereikbaar. Als de werkzaamheden eerder dan verwacht worden afgerond, gaat de tunnel uiteraard eerder open.

Herstelwerkzaamheden pas later
Er zijn eerder diverse tegels losgeraakt, omdat er vocht achter de tegels komt en ze daardoor loslaten. Er worden nu geen nieuwe tegels teruggeplaatst. In plaats daarvan gaan we de komende tijd onderzoeken wat de beste oplossing is voor de tunnel. De herstelwerkzaamheden worden op een later moment uitgevoerd, wanneer is nog niet bekend.