stapel stembiljetten

Stembureauleden gezocht!

04 maart 2024
Nieuws

Op 6 juni 2024 vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Om de verkiezing goed te laten verlopen is gemeente Borne nog op zoek naar stembureauleden. 

Wat doet een stembureaulid?

Als stembureaulid levert u een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.

Een lid van het stembureau heeft verschillende taken. Zo wijst het lid kiezers op belangrijke informatie bij de ingang, controleert de identiteit, beantwoordt vragen bij de stembus en helpt bij het tellen van de stemmen.

Voorafgaand aan de verkiezingen volgen stembureauleden een verplichte training (staan gepland op 13 of 16 mei) bij de gemeente. Zo begint u goed voorbereid aan uw werk op het stembureau.

Vergoeding

De vergoeding voor een stembureaulid bedraagt € 125,- (netto).

Vragen?

Heeft u vragen? Stuur dan een bericht aan verkiezingen@borne.nl of bel naar 14074.

Aanmelden

Bent u 18 jaar of ouder en lijkt het u leuk om mee te helpen? Meld u dan aan via deze linkexterne-link-icoon. Aanmelden kan tot en met 18 maart 2024. Let op! Hierbij heeft u uw burgerservicenummer (BSN), IBAN-nummer en uw mobiele telefoon nodig. Lukt het aanmelden niet? Mail dan naar verkiezingen@borne.nl of bel naar 14 074.