Siny Boer wint Beste Buur Bokaal

Siny Boer is ‘Beste Buur’

26 september 2022
Nieuws

Zaterdag, op Burendag, kreeg Siny Boer uit Borne (in het midden op de foto) de Beste Buur Bokaal uitgereikt. Afgelopen weken nomineerden inwoners van de gemeente Borne een buur die voor hen bijzonder is.

Volgens buren is Siny Boer een bijzonder betrokken vrouw met een enorm sociaal hart. Een soort ‘moeder van de wijk’: "Zij is de drijvende kracht achter de maandelijkse koffie-ochtenden voor bewoners van Wensink Zuid die wel wat gezelschap kunnen gebruiken, achter de Paas- en Kerstvieringen en ook als iemand eens een extra steuntje kan gebruiken." Ook in de straat kunnen haar directe buren op haar rekenen: Pakketjes aannemen, dieren verzorgen, of gewoon voor de deur staan met een kist appels, sla of rabarber.

Naast een bokaal kreeg de ‘beste buur’ een bos bloemen en een dinercheque uitgereikt.

Twents noaberschap

Naast Borne, deden maar liefst tien gemeenten mee met deze vijfde editie van de Beste Buur Bokaal, een initiatief van de regionale woningcorporaties, waaronder Welbions, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap.