Bovenaanzicht raadzaal

Politiek Actief

Doe mee met de gratis cursus politiek actief voor de gemeente! Vraag je je wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk je dat je dat beter zou kunnen? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het! Wie weet ben je hierna wel zo geïnspireerd geraakt dat je zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus start op maandag 9 september en meedoen is gratis!

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is een cursus voor inwoners van gemeente Borne die meer willen weten over:

  • wat de gemeente doet,
  • wie binnen de gemeente de beslissingen neemt en hoe die tot stand komen,
  • hoe de gemeenteraad werkt en hoe je als inwoner invloed kunt uitoefenen op het beleid van de gemeente. 

De cursus Politiek Actief is een basiscursus, die geschikt is voor iedereen. Ook als je nog geen, of weinig, kennis hebt over de gemeente of politiek. Twijfel je of deze cursus geschikt en interessant is voor jou? Neem dan contact op met Maarten Hollander (074-265857 of griffie@borne.nl).

Deze cursus is ook toegankelijk voor mensen met een beperking.

Wat zijn de cursusdata?

De cursus Politiek Actief bestaat uit vijf cursusavonden. Deze cursusavonden zijn gepland op de maandagavonden 9 september, 16 september, 23 september, 30 september en 14 oktober. Deze cursusavonden zijn van 19:30 tot uiterlijk 22:00 uur in het gemeentehuis van Borne. 

De deelnemers van de cursus wonen daarnaast de vergadering van de gemeenteraad van Borne bij op dinsdag 1 oktober. Deze raadsvergadering begint om 19:30 uur.

Hoe ziet het programma van de cursus eruit?

9 septemberPolitiek bestuur in Nederland, verkiezingen en politieke partijen
16 septemberDe gemeente
23 septemberDe gemeenteraad
30 septemberTraining debatteren
1 oktoberBijwonen raadsvergadering
14 oktoberFinanciën van de gemeente

Wat wordt er van de deelnemers verwacht?

Allereerst dat je enthousiast bent om te leren over hoe de gemeente en de politiek in de gemeente werkt! Als je je aanmeldt, gaan we er vanuit dat je op de cursusavonden en tijdens de raadsvergadering aanwezig kunt zijn. Daarnaast word je gevraagd om de bijeenkomsten voor te bereiden.

Aanmelden

Meld je aan door uiterlijk 1 juli 2024 een mail te sturen naar griffie@borne.nl. Vermeld daarin je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Daarnaast kun je in je mail aangeven of er zaken zijn waar wij rekening mee moeten houden, zoals een beperking of een allergie.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze cursus, of heb je vragen over de deelname? Neem dan contact op met Maarten Hollander (074-265857 of griffie@borne.nl).