Wevers helpt leerling met handstand op bank

Oekraïners sporten tijdens vakantieprogramma met Olympiërs Lieke Wevers en Reshmie Oogink

14 september 2023
Nieuws

Oekraïners sporten tijdens vakantieprogramma met Olympiërs Lieke Wevers en Reshmie Oogink

Borne Sport heeft deze zomer een sportief vakantieprogramma samengesteld voor Oekraïense inwoners die tijdelijk in Maria Mediatrix en de Zwanenhof verblijven. Het zomerprogramma begon met het Zomerkamp Borne. Meer dan 30 Oekraïense kinderen deden mee aan dit sportieve ‘kamp’. Hier werden verschillende sportclinics aangeboden door sportverenigingen uit Borne. De activiteiten zoals volleybal, hockey, turnen en voetbal vonden plaats op of rond sportpark ’t Wooldrik. Het zomerkamp wordt door Borne Sport volledig verzorgd. Alle kinderen kregen lunch, tussendoortjes, drinken, een sporttenue, rugzakje, maar vooral een onvergetelijke tijd.

Sportlessen
Na afloop van het Zomerkamp Borne werd twee keer per week op Maria Mediatrix sportles gegeven door de sportcoaches van Borne Sport. Tijdens de lessen werden verschillende sporten behandeld om zo iedereen met verschillende sporten kennis te laten maken. Op deze manier hoopt Borne Sport dat een gedeelte van de bewoners zich aansluit bij een lokale sportvereniging. Tweevoudig Olympiërs Lieke Wevers en Reshmie Oogink kwamen langs om les te geven in hun sport. Lieke Wevers gaf turnlessen waarin ze onder andere een handstand op een bank werd geoefend. Taekwondoka Reshmie Oogink begon ook met de basis en behandelde onder andere de basis van de traptechniek in haar les. Ook de internationaal bekende basketbalster Chatilla van Grinsven kwam langs in Zenderen om workshops te verzorgen. De workshops van Reshmie Oogink, Lieke Wevers en Chatilla van Grinsven vielen erg in de smaak. Hoewel er een groot verschil in leeftijd was en niet iedereen dezelfde taal sprak als de docent, deed iedereen erg enthousiast mee. Het doel van het zomerprogramma was dat de inwoners kennismaakten met verschillende sporten. 

Vrijheid en zelfstandigheid door fietsles
Daarnaast gaf sportcoach Saskia samen met vrijwilligersorganisatie Windtkracht fietsles. Tijdens de lessen, die letterlijk met vallen en opstaan gepaard gingen, boekten de deelnemers al snel vooruitgang. Inmiddels kunnen vrijwel alle jeugdigen zichzelf goed redden op de fiets en in het verkeer. Naast het bewegen, biedt dit hen vrijheid en zelfstandigheid. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf naar een sportvereniging, school of een bijbaantje fietsen.

Duurzame relatie
Borne Sport zet zich in voor een duurzame relatie met de bewoners van Maria Mediatrix en Zwanenhof om ze te ondersteunen bij regelmatig bewegen en sporten. Sport draagt bij aan een gezonde leefstijl en (mentale) gezondheid en het vergroten van een sociale netwerk. Door sport als middel in te zetten hopen we dat bewoners zich thuis blijven voelen in Borne en een gevoel van verbondenheid ervaren. Sportcoach Saskia is aanspreekpunt voor alle vragen en activiteiten.

Foto's van zomerprogramma