Tegelwippen in Borne

NK Tegelwippen

29 maart 2022
Nieuws

Borne doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen. Met als doel: 24.000 tegels wippen (voor elke inwoner één). Daar hebben we uw hulp bij nodig! Kijk eens rondom uw huis waar een tegel kan plaatsmaken voor natuur en de Tegeltaxi komt uw tegels gratis ophalen (vanaf 5 vierkante meter). Als dank ontvangt u een gratis boom. Kijk hiervoor op www.borne.nl/nk-tegelwippenexterne-link-icoon

Heel Holland wipt
Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd waarbij het gaat om zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen. Zo bestrijden we samen hittestress en wateroverlast en bevorderen we de biodiversiteit in onze leefomgeving. Want het klimaat verandert en dat zien we terug in de (directe) omgeving. Een bijkomend voordeel is dat Borne er ook een stuk groener en mooier van wordt!

Wanneer
Tussen 21 maart en 31 oktober kan iedereen in Borne zijn gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nlexterne-link-icoon. Deze worden automatisch opgeteld bij de tegelstand van Borne. De gemeente die per inwoner de meeste tegels verruilt voor groen, wint de ‘Gouden Tegel’.