Sociaal Hus lancering website

Nieuwe website Sociaal Hus biedt organisaties en inwoners kansen

25 april 2024
Nieuws

Het Sociaal Hus heeft een nieuwe website. Dit is een mooie stap voor het Sociaal Hus. Op 16 april konden inwoners en organisaties de website voor het eerst zien en gebruiken. Het is ook een platform, dat kan zorgen voor meer verbinding tussen inwoners, activiteiten en organisaties. Een website gemaakt voor én door Borne, Hertme en Zenderen. 

De nieuwe website van het Sociaal Hus kan veel. Er is ook een agenda, een prikbord, een knop met nieuws en een overzicht van (maatschappelijke) organisaties. De organisaties beheren hun eigen contactinformatie. Inwoners kunnen contact met hen opnemen via het contactformulier. Ook plaatsen organisaties zelf activiteiten op de agenda. Daarnaast helpt de website inwoners om makkelijk anderen te leren kennen. U kunt bijvoorbeeld een oproep doen voor een wandelgroep in uw eigen wijk op zondagochtend. Daarnaast bevat de website ook veel informatie over (ondersteunings)mogelijkheden in gemeente Borne. 

Wethouder Michael Geerdink zegt dit over de website: “Het mooie aan de website is dat het zoveel meer te bieden heeft dan alleen informatie. Inwoners, organisaties en activiteiten komen hier samen. Organisaties kunnen zichzelf op de kaart zetten door hier hun activiteiten te plaatsen. Hierdoor krijgen de inwoners makkelijker overzicht van alle mooie activiteiten die er in onze gemeente zijn.”

Ook bij Wijkracht is er veel enthousiasme over de website. Manager Nienke Guffroy zegt hierover het volgende: “We hebben hard gewerkt aan deze nieuwe website en we zijn er trots op dat gelukt is dat we één digitale toegang hebben.”

Lancering
De lancering van de nieuwe website vond plaats op dinsdag 16 april in het Kulturhus Borne. Tijdens de feestelijke bijeenkomst hoorden organisaties meer over de nieuwe website. Ook konden zij kennismaken met de medewerkers van het Sociaal Hus: Tom, Natalja en Sharon. Zij helpen inwoners met hun (ondersteunings)vragen. 

Wat is het Sociaal Hus?
Het Sociaal Hus is een samenwerking van diverse partners en een plek waar inwoners terecht kunnen met alledaagse vragen. Dit kan gaan over bijvoorbeeld (mantel)zorg, opvoeding, geld, vervoer, wonen en werken. Inwoners ontvangen advies en ondersteuning. Dit is erop gericht dat inwoners mee kunnen (blijven) doen. Tijdens de openingstijden, of op afspraak, zijn inwoners welkom aan het Rheineplein 1 in Borne. Daarnaast kunnen zij tijdens kantoortijden ook bellen voor een afspraak. En de nieuwe website biedt veel mogelijkheden.  

Samenwerkingsverband

Het is een samenwerkingsverband van gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne, GGD, Borne Sport, Welbions en Vluchtelingenwerk. 

Voor meer informatie over het Sociaal Hus kunnen inwoners terecht op www.sociaalhus.nlexterne-link-icoon of bellen naar 14 074. Ook kunnen zij contact opnemen met de medewerkers van het Sociaal Hus via info@sociaalhus.nl.