Foto van netwerkbijeenkomst waar thema stille armoede centraal stond. Er zitten mensen aan lange tafels met een bordje (lunch) voor zich. Op tafel liggen folders van het Sociaal Hus.

Netwerkbijeenkomst stille armoede

16 februari 2023
Nieuws

De partners van het Sociaal Hus hebben op dinsdag 14 februari een netwerkbijeenkomst rondom stille armoede georganiseerd in het Kulturhus in Borne. De netwerkbijeenkomst is georganiseerd voor mensen die in hun (vrijwilligers)werk te maken hebben met stille armoede. De uitnodiging voor de bijeenkomst werd goed ontvangen, er kwamen meer dan 50 mensen op af.

Doordat de inflatie ongekend hoog is, is het voor een grote groep mensen steeds lastiger om rond te komen. Het doel van de bijeenkomst was om te vertellen welke mogelijkheden er in Borne zijn voor de mensen die moeilijk rond kunnen komen. Zo weten alle mensen die op hun werk in aanraking komen met stille armoede waar ze naar kunnen verwijzen.

De bijeenkomst startte met algemene informatie over stille armoede, dat bestond uit drie presentaties. In de eerste presentatie stond de financiële ondersteuning die Wijkracht biedt via het Sociaal Hus centraal. Ook zijn verschillende fondsen en tegemoetkomingen besproken, die ervoor zorgen dat zowel kinderen als volwassenen mee kunnen doen. Zo is er een fonds voor sport, cultuur, maar ook een tegemoetkoming voor onverwachte uitgaven. Tot slot is de regeling ‘Hulp bij verlagen energiekosten’ toegelicht. Deze regeling biedt inwoners verschillende mogelijkheden om armoede door hoge energielasten tegen te gaan.

Na de algemene informatie was er de gelegenheid om deel te nemen aan het speeddaten. Alle deelnemers kregen drie minuten de tijd om in gesprek te gaan met hun buurman of buurvrouw. Nadat de bel klonk werd er gewisseld van gesprekspartner. Op deze manier zijn er veel mooie gesprekken geweest en contacten gelegd.

Voor meer informatie over armoede, fondsen en tegemoetkomingen bent u welkom in het Sociaal Hus. Hier kunnen inwoners terecht met alle vragen over onder andere armoede, financiën, welzijn, zorg, wonen, vrijwilligerswerk, werk en inkomen.Meer informatie over het Sociaal Hus is te vinden op https://www.sociaalhus.nl/externe-link-icoon