Nationale kraanwaterdag 27 september

27 september 2023
Nieuws

Tijdens Nationale kraanwaterdag op 27 september wordt er in heel Nederland aandacht besteed aan drinkwater. Op basisschool De Beekpark trappen we af met activiteiten rondom drinkwater. Om kinderen tijdens een schooldag extra te laten bewegen, wordt er op het schoolplein een waterchallenge gespeeld. Komende maand gaat JOGG-regisseur Reshmie Oogink bij alle scholen langs om dezelfde challenge te spelen. 

De challenge

Kinderen vullen bekers met water om een waterton binnen een tijdslimiet te vullen. De bedoeling is om in één minuut zoveel mogelijk water naar de lege waterton te brengen. Ze krijgen drie pogingen om tot een goed resultaat te komen.

JOGG

JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezondere generatie. Een gezonde generatie begint bij de gezonde jeugd.

JOGG Twente (JOGG regionaal) zet zich bij lokale gemeenten in op de campagne 'Wij kiezen Drinkwater'. Door kinderopvang, scholen en sportverenigingen te stimuleren aan de slag te gaan met water drinken. Water drinken is een gemakkelijke, gezonde en gratis keuze. Op een positieve manier bewustwording creëren bij diverse doelgroepen. Alle kleine stapjes die gezet worden dragen bij aan een gezondere omgeving.