Gemeentehuis 1

Legalisatie handtekening

In sommige gevallen is het nodig aan te tonen dat een handtekening echt is. Legalisatie handtekening is het voor echt verklaren van een handtekening door de burgemeester.

Voorwaarden

Het merendeel van de aanvragen betreft de uitnodigingen van vreemdelingen. Voor tijdelijk verblijf in Nederland is voor sommige vreemdelingen een uitnodiging van een inwoner van Nederland vereist (garantverklaring). Deze legalisaties worden geëist door de betreffende Nederlandse ambassade. Toch zijn er ook andere instanties die legalisaties vereisen. De inhoud van het betreffende stuk wordt echter niet getoetst, slechts de handtekening.

Kosten

Het aanvragen van een legalisatie handtekening kost € 10,40.

Contact

Voor een legalisatie handtekening kunt u terecht bij de Publieksbalie van de gemeente Borne. Met de knop rechts op dit scherm kunt u daarvoor een afspraak maken.
U moet zich bij de aanvraag kunnen legitimeren. Daarom moet u een geldig legitimatiebewijs meenemen.

Voor uitnodigingen van vreemdelingen heeft de gemeente standaardformulieren. De formulieren zijn te vinden op de website van de IND. Betreft het brieven van andere instanties, dan dient die brief meegenomen te worden. Voor meer informatie en het aanvraagformulier verwijzen wij u naar de website van de INDexterne-link-icoon.