Burgemeester Jan Pierik ontbijt met leerlingen groep 7/8

Kinderen van St. Aegidius ontbijten met burgemeester Jan Pierik

13 oktober 2023
Nieuws

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeet burgemeester Jan Pierik vanochtend samen met de leerlingen uit groep 7/8 van basisschool St. Aegidius. Met het Burgemeestersontbijt geven burgemeester Jan Pierik en de leerlingen samen het goede voorbeeld.

Burgemeester Jan Pierik onderstreept hiermee, net als 238 andere burgemeesters in Nederland, het belang van een gezond ontbijt. Tijdens het ontbijt heeft burgemeester Jan Pierik met de kinderen gesproken hebben over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Na het ontbijt heeft JOGG-coördinator Reshmie Oogink een quiz gedaan met de leerlingen. Tijdens de quiz werden vragen gesteld over het belang van gezonde voeding en genoeg water drinken. 

Het Burgemeestersontbijt
Het Burgemeestersontbijt vond van 9 tot en met 13 oktober plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen, en is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen.

Goed de dag beginnen
De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zat een volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van Bakkerij ‘t Stoepje en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groenten en fruit. Gezond én lekker!