Joy Beune geeft antwoord op vragen van de burgemeester en de kinderen

Joy Beune gehuldigd voor winnen wereldtitels

03 april 2024
Nieuws

Gemeente Borne en de Bornse Schaats- en Skeelervereniging (hierna: BSS) hebben Joy Beune gehuldigd. Ze werd op woensdag 3 april gehuldigd voor het winnen van meerdere wereldtitels tijdens het afgelopen schaatsseizoen. Beune, die in Borne geboren en getogen is, won de wereldtitel op de 5000 meter, de ploegenachtervolging en het WK allround. Ook won ze een bronzen medaille op de 1500 meter bij het WK afstanden. 

Trots

Gemeente Borne en de BSS volgden vol trots en bewondering de uitzonderlijke prestaties van Joy Beune. Als blijk van waardering en om haar successen te vieren huldigden zij Joy Beune. Beune arriveerde omstreeks 16.30 uur bij het gemeentehuis van de gemeente. Terwijl het dweilorkest ’t is ma waj went band uit Zenderen stond te spelen vormden de junioren van BSS vormden een erehaag. 

Terugkijken naar het afgelopen schaatsseizoen

Tijdens de bijeenkomst blikte burgemeester Jan Pierik terug op de prestaties van het afgelopen seizoen: 

“Met deze grote en feestelijke bijeenkomst willen wij jou laten blijken hoeveel bewondering wij als gemeente en gemeenschap Borne hebben voor jouw prestaties. Wij zijn trots en we zijn blij met jou als rolmodel voor onze jeugd.” 

Ook nam bestuurslid Vera Kroeze van BSS het woord. Zij had samen met leden van BSS een video gemaakt waarin duidelijk werd hoe trots alle leden van de vereniging op de prestaties van Joy Beune zijn.

Vervolgens huldigden burgemeester Jan Pierik en Sportwethouder David Vermorken Beune in het bijzijn van familie, vrienden, leden van BSS en anderen. Daarna konden aanwezigen met Beune op de foto en een handtekening van haar krijgen. 

Succes tijdens jeugd 

Joy Beune begon haar schaatscarrière als 9-jarige bij BSS. Toen Beune nog bij de junioren schaatste won zij ook het WK allround. Voor deze prestatie heeft zij in 2018 een Borns Bijtje ontvangen.

Foto's huldiging