Intentieovereenkomst ‘Landgoed Groot Azelo’ getekend

Intentieovereenkomst ‘Landgoed Groot Azelo’ getekend

26 september 2022
Nieuws

Vrijdag 23 september ondertekende wethouder Velten en de geselecteerde ontwikkelaar Gerard Assen van Leverink & Assengroep B.V de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van Maria Mediatrix.

Na alle wensen en bedenkingen zorgvuldig te hebben afgewogen heeft het college het besluit genomen tot definitieve gunning aan Leverink & Assengroep B.V. en de intentieovereenkomst met Leverink & Assengroep B.V. aan te gaan.

Met deze intentieovereenkomst geven beide partijen aan dat de intentie bestaat om te komen tot een koopovereenkomst. Er wordt duidelijk gemaakt wat in de toekomst van elkaar verwacht wordt.

“De buurt wil rust en dat is begrijpelijk. Ik heb het volste vertrouwen in de ontwikkelaar dat er in goed overleg weer rust in de buurt komt. Daarvoor zijn nauwe contacten met de buurt van groot belang”, aldus wethouder Velten.

Vervolg

De overeenkomst is nu nog niet bindend voor betrokken partijen. Er zal de komende tijd gewerkt worden aan de uitwerking van het geselecteerde plan. Realisatie van het geselecteerde plan ‘Landgoed Groot Azelo’ is het uitgangspunt. Na uitwerking van het plan volgt de koopovereenkomst en zal een juridisch planologisch procedure uitgevoerd worden.