Wecycle week

Inleveren is terugkrijgen!

11 oktober 2022
Nieuws

Van 10 tot 16 oktober organiseert gemeente Borne in samenwerking met Twente Milieu en Wecycle op het Milieupark in Hengelo de Nationale Recycleweek. We roepen iedereen op om tijdens deze week de vele apparaten en lampen die kapot, gedateerd of afgedankt in kasten, lades en kamers liggen, in te komen leveren en in ruil daarvoor ontvangen zij een gratis kwartetspel. Hiermee willen we voorkomen dat afgedankte apparaten en lampen eindeloos worden bewaard en dan alsnog in de restafvalcontainer verdwijnen!

Zo werkt de inleveractie

Tijdens de actieweek ontvangen snelle inleveraars bij inlevering van minimaal drie afgedankte spaarlampen een gratis Wecycle kwartetspel (op=op). Met dit kennisspel leren kinderen en hun (groot)ouders spelenderwijs hoe lampen en apparaten een tweede leven krijgen door hergebruik of via recycling als nieuwe grondstof.

Wat is jouw oude apparaat of lamp waard? Nieuwe grondstoffen!

Wat ligt er bij jou thuis allemaal te verstoffen? Een discman? En is dit misschien een videorecorder? Of denk bijvoorbeeld aan oude TV's of printers die op zolder staan. Of aan die lade vol met ongebruikte verouderde gadgets. En als je een schuur of garage hebt, dan ligt daar misschien nog wel wat elektrisch gereedschap dat je niet meer gebruikt? Tijd om de grondstoffen hieruit te recyclen. Door de grondstoffen te behouden, ontlasten we het milieu en kunnen nieuwe generaties er ook gebruik van maken.

Veel ongebruikte apparaten en lampen bij Nederlanders thuis

Uit onderzoek blijkt dat 35% van de Nederlanders een ongebruikte televisie, computer of printer op zolder heeft. 63% van de Nederlanders heeft een ongebruikt mobieltje, tablet of laptop in kasten of lades. En dat 18% van de Nederlanders ongebruikt elektrisch gereedschap in de garage of schuur heeft.