Voorkant Zwanenhof

Informatieavond 3 oktober 2016

Om van start te kunnen met het ontwerp van de verbindingsweg en eerste spooronderdoorgang in Borne, heeft de gemeente Borne de hulp nodig van omwonenden, grondeigenaren en andere belanghebbenden. Speciaal voor deze betrokkenen is op maandag 3 oktober een informatieavond gehouden in het Kulturhus in Borne.

Wat gaat er de komende tijd allemaal gebeuren en wat is de rol van de betrokkenen daarin? Om antwoord te geven op die vragen zijn onder andere bewoners van de wijk ’t Oldhof, ondernemers van De Molenkamp en omliggende grondeigenaren, de afgelopen tijd per brief uitgenodigd voor de informatieavond.

Onder andere wethouder Herman Mulder en projectleider Bernd van den Dolder van de gemeente Borne, hebben de ruim 200 aanwezigen persoonlijk bijgepraat over de nieuwe weg in Borne, die vanaf 2020 gerealiseerd moet worden.

Informatietafels
Na dit informatieve gedeelte konden betrokkenen terecht aan ‘informatietafels’. Samen met medewerkers van adviesbureau EURUS, dat de gemeente op communicatie en participatie gebied adviseert bij de ontwikkeling van het project, en Rail Infra Solutions (RIS), verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de verbindingsweg en de spooronderdoorgang, heeft de gemeente vragen beantwoord over:

  • Communicatie en participatie (Wat kunnen de betrokkenen doen?).
  • Bestemmingsplanprocedure (Wat gaat er allemaal gebeuren?).
  • Verkeer en ontwerp (Wat zijn de gevolgen voor de omgeving?).

Meedenkavonden
Op deze vragen wordt verder ingegaan tijdens de meedenkavonden die de gemeente per deelgebied organiseert rondom het project. Geïnteresseerden konden zich hier tijdens de informatieavond voor inschrijven.

Voor mensen uit Zenderen die graag mee willen denken, is woensdag 30 november een meedenkavond gehouden. Tijdens de meedenkavonden worden betrokkenen uitgenodigd om actief mee te denken over het ontwerp en de realisatie van het project.