In de tuin is altijd wat te doen!

17 mei 2023
Nieuws

Een mooie en verzorgde tuin is niet alleen fijn voor uzelf. Ook voor uw buren is het heel prettig. Een tuin met groen helpt daarnaast ook om regenwater af te voeren bij heftige regenbuien. Zo voorkomt u wateroverlast bij uw woning. Dus: tegels eruit en planten of gras erin!

Is uw tuin of balkon klaar voor de zomer? Het voorjaar is dé tijd om aan de slag te gaan. We hebben een paar tips voor u.

Tips voor uw tuin

  1. Heeft u groene aanslag op de tegels? Tip: Giet lauw water met strooizout of keukenzout over de tegels en schrob ze daarna.
  2. Maak in de tuin gebruik van bodembedekkers en laat geen stukje aarde vrij. Zodra de grond is bedekt, groeit er op die plek weinig onkruid. Bodembedekkers groeien daarnaast mooi rondom een boom, zo heeft u dubbel plezier van hetzelfde stukje grond.
  3. Haal onkruid weg door regelmatig te schoffelen. Bij hardnekkig onkruid kunt u het beste het onkruid met de wortel weghalen.
  4. Geef uw planten voldoende water tijdens warme dagen. Doe dit vroeg in de ochtend of later in de avond. Zo voorkomt u dat de bladeren verbranden.

Tips voor uw balkon

  1. Bloempotten met bloemen fleuren het balkon op! Het is belangrijk dat water in de potten weg kan. Het is handig om bijvoorbeeld een prop bubbeltjesfolie onderin de pot te doen, of boor gaatjes in de pot zodat het water weg kan.
  2. Een klein balkon staat al snel vol met potten en planten. Wilt u meer planten kwijt? Ga dan de hoogte in! Zet wat kratjes neer of kies voor hangende bloempotten. Kijk eens op het internet voor leuke doe-het-zelf ideeën!

Denk ook aan het achterpad!

Is er een achterpad bij uw woning? Deze deelt u meestal met uw buren. U zorgt er daarom samen voor dat het pad netjes en begaanbaar is. Samen bent u verantwoordelijk voor het weghalen van onkruid en snoeien langs het achterpad of zijpad. Welbions is verantwoordelijk voor de technische staat van het achterpad. Wij vullen gaten op en vervangen losse of scheve tegels, zodat het pad egaal blijft.

Gratis tuinkalender

Welbions heeft een kalender met elke maand een aantal tuintips. Zo weet u precies welke klussen u wanneer kunt doen. Bent u huurder van Welbions en wilt u een gratis tuinkalender ophalen? Dat kan! Het kantoor van Welbions in Borne is open van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. Van 12.00 tot 13.00 uur zijn we gesloten.
Kijk op www.welbions.nl/tuinexterne-link-icoon voor meer tips voor uw tuin én voor uw balkon.

Dit bericht is in samenwerking met Welbions.