Hulpkaart

Hulpkaart: Voor een veilig gevoel

29 maart 2022
Nieuws

De Hulpkaart is beschikbaar voor mensen die in een kwetsbare situatie kunnen komen, waarin ze even de regie kwijt zijn of geen woorden kunnen geven aan wat zij op dat moment nodig hebben.

Wat is de Hulpkaart?

De Hulpkaart is een persoonlijke, kleine opvouwbare kaart, zo groot als een bankpas. De kaart geeft de wensen aan wanneer iemand in een situatie komt waarin diegene de regie kwijt is of zelf geen woorden aan zijn of haar behoeften kan geven. Zo helpt de Hulpkaart de kaarthouder regie te houden in situaties waarin de persoon zelf even geen woorden kan gebruiken. De Hulpkaart geeft ook houvast aan mensen die een ander wel willen helpen, maar niet altijd weten hoe ze dit kunnen doen.

Hoe kom ik aan een Hulpkaart?

Bent u of kent u iemand die zich misschien ook zekerder voelt met een Hulpkaart op zak? De Hulpkaart is via de bijlage te downloaden. Bij de receptie van het gemeentehuis of bij het Zelfregieteam Borne kunnen de fysieke afdrukkaarten voor de Hulpkaarten worden afgehaald.

U kunt de Hulpkaart ook laten opsturen per post. Een aanvraag hiervoor kan ingediend worden via info@borne.nl of zelfregieteamborne@gmail.com.