Herstel kinderopvangtoeslag

Gezinnen die schade hebben opgelopen door de kinderopvangtoeslag, krijgen geld van de Belastingdienst. Voor wie in de problemen is gekomen, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld ook problemen zijn ontstaan rondom wonen, gezondheid, schulden, werk of gezin. Als u hierbij hulp nodig heeft, neem dan contact op met de gemeente.

Kindregeling KOT regeling

Vanaf 1 november 2022 kunnen kinderen van gedupeerde ouders ook aanspraak maken op ondersteuning en vergoeding.

Geldbedrag

Kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders krijgen een geldbedrag. De belastingdienst betaalt de bedragen uit. Per leeftijdsgroep is er een ander bedrag vastgesteld.

Leeftijd kind/jongereGeldbedrag
0 t/m 5 jaar€ 2.000,-
6 t/m 11 jaar€ 4.000,-
12 t/m 14 jaar€ 6.000,-
15 t/m 17 jaar€ 8.000,-
18 jaar en ouder€ 10.000,-

Brede ondersteuning vanuit de gemeente

De gemeente heeft geen invloed op de oplossing van de Belastingdienst en het tempo waarin dit gebeurt. Wel kan de gemeente u helpen bij problemen die zijn ontstaan. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor ondersteuning? Wij denken graag met u mee. 

Contactpersoon Kinderopvangtoeslag Aimee Koster:
info@borne.nl of telefoonnummer 14 074.

Aanmelden kindregeling niet nodig

Aanmelden voor de kindregeling is niet nodig. De belastingdienst neemt zelf contact op met kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders. Heeft u een brief ontvangen van de belastingdienst? Dan kunnen wij bij de gemeente brede ondersteuning bieden.

Ondersteuning

Ouders

Lotgenotencontact is voor gedupeerde ouders bereikbaar via de Lotgenotenlijn op 030-44 20 000 (kies optie 1) van maandag tot en met zaterdag van 9:00-13:00 uur en 17:00-21:00 uur. U kunt ook een email sturen naar contact@lotgenotencontact.info of stel uw vraag via het contactformulier van Lotgenotencontactexterne-link-icoon.

Leeftijd 8  - 18 jaar

Kinderen die te maken hebben met problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire kunnen gratis bellen of chatten met de Kindertelefoon. Meer informatie is te vinden op de website van de Kindertelefoonexterne-link-icoon.


Leeftijd 18 -24 jaar

Jongeren kunnen contact opnemen met de Alles Oké? Supportlijn. Meer informatie is te vinden op de website van Alles Oké.externe-link-icoon