Afbeelding sport

Handbal- en voetbaltoernooi

Velden BZSV
29 september 2021 - 06 oktober 2021
Algemeen

Scholen, leerlingen, vrijwilligers en de organisatie hebben er door de maatregelen rondom het coronavirus even op moeten wachten, maar eindelijk is het weer zover: een schoolsporttoernooi. Donderdag 16 september wordt het handbal- en voetbaltoernooi voor groep 7 en 8 van de Bornse basisscholen gehouden.

Dit jaar wordt hiervoor gebruik gemaakt van de velden van BZSV de Blauwwitters en RKSV NEO. De leerlingen van groep 7 zullen het op de handbalvelden tegen elkaar opnemen. De leerlingen van groep 8 strijden om de winst bij het voetbaltoernooi. De afgelopen weken is hiervoor druk getraind tijdens de lessen bewegingsonderwijs op school, waar de leerlingen de basisregels kregen aangeleerd van de buurtsportcoaches.

Fair play en gezonde leefstijl
Het draait tijdens het toernooi echter niet alleen om de winst. Ook is er volop aandacht voor fair play en een gezonde leefstijl. Daarom kunnen de teams punten verdienen met sportief spel en is er vers fruit aanwezig voor de deelnemers.

Er is gekozen om het toernooi dit jaar weer vroeg in het schooljaar te houden vanwege het drukke schema van de basisscholen. Zo werd in 2019 het toernooi ook van april naar september verplaatst vanwege meerdere evenementen. Dat is toen zo goed bevallen, dat de organisatie er ook dit jaar weer voor heeft gekozen.

Aanmoedigen
Het toernooi begint donderdag 16 september om 09.00 uur. De sportieve dag wordt rond 14.00 uur afgesloten met een prijsuitreiking. Toeschouwers zijn van harte welkom om de leerlingen aan te moedigen, met inachtneming van de RIVM richtlijnen.