Burgemeester Jan Pierik zoekt Cyber Agents voor de game Hackshield

Gemeente Borne zoekt Cyber Agents!

23 november 2023
Nieuws

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in gemeente Borne. Daarom doet gemeente Borne mee aan Hackshield. Samen met politie roepen we zoveel mogelijk kinderen van 8 tot en met 12 jaar op om de game Hackshield te gaan spelen. Met het spelen van de game kunnen kinderen Cyber Agents worden die online gevaar herkennen en kunnen voorkomen. Zo leren zij zichzelf en hun omgeving beschermen tegen cybercriminelen.

Hackshield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze spannende game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Zo leren ze niet alleen zélf iets; ze kunnen daarna anderen ook adviseren. Door de game te spelen maken kinderen kennis met verschillende thema’s, beantwoorden ze vragen en verdienen ze ‘shields’ als bewijs dat ze op de hoogte zijn van de do’s en don’ts online.

Junior Cyber Agent worden

Kinderen die de game spelen in de gemeente Borne maken kans om leuke prijzen te winnen en om de beste Junior Cyber Agent te worden. Als Junior Cyber Agent maken de kinderen ook nog eens kans om in het voorjaar van 2024 gehuldigd te worden.

Meedoen

Kinderen uit de gemeente Borne die de politie en gemeente willen helpen tegen cybercriminaliteit kunnen zich melden via www.joinhackshield.nlexterne-link-icoon en kiezen voor gemeente Borne. De game is online te spelen op de website of via de app voor mobiele telefoons en tablet.