ondertekening nieuw contract wethouder geeft directeur een hand

Gemeente Borne en Laco sluiten nieuw contract voor zwembad

24 augustus 2023
Nieuws
wethouder Vermorken met Lacodirecteur geven elkaar een hand

Op donderdag 24 augustus ondertekenden wethouder Vermorken, namens gemeente Borne, en de directie van Laco Borne een nieuw exploitatiecontract voor het zwembad. Het contract is aangegaan voor de periode van 1 september 2023 tot 1 januari 2026. De ondertekening vond om 15.30 uur plaats bij het zwembad aan Het Wooldrik in Borne.

Het huidige contract met Laco Borne loopt op 1 september aanstaande af. Met de ontwikkeling van het nieuwe plan voor Sportcentrum Borne-West en de gemoeide uitstel van sportbedrijf Borne Sport bv. tot de realisatie daarvan, is continuering van het beheer en exploitatie van het zwembad met dit nieuwe contract geborgd.

Wethouder Vermorken: “Als gemeente Borne zijn we blij dat Laco de komende periode de exploitatie van het zwembad verzorgd. De samenwerking met Laco verloopt erg goed. Voor gebruikers en bezoekers betekent dit dat ze vanaf september van harte welkom zijn bij de zwemlessen en op de openingstijden van het zwembad in de vertrouwde Laco-omgeving.”

Verbouwing
In het nieuwe plan voor het sportcomplex wordt het zwembad losgekoppeld waardoor twee fysieke gebouwen op het terrein ontstaan. De raad heeft budget beschikbaar gesteld voor het zwembad waarmee de komende tijd gewerkt gaat worden aan een nieuwe entree, een wachtruimte voor ouders, een vernieuwd peuterbad en een nieuwe look and feel in het recreatiebad. Dit alles zal in nauwe samenwerking met Laco Borne worden gedaan.

De verwachting is het nieuwe sportcentrum na de zomer van 2026 gerealiseerd te hebben. Met de realisatie van het nieuwe sportcentrum zal het zwembad ondergebracht worden in het sportbedrijf Borne Sport bv.