GBTwente: Update data ontvreemd door ransomware-aanval bij leverancier

30 mei 2024
Nieuws

Maandag 27 mei plaatsten wij een bericht over een ransomware-aanval bij één van de leveranciers van GBTwente. Hierbij een update.

Op vrijdag 17 mei ontving GBTwente een bericht van leverancier AddComm over een mogelijk beveiligingsprobleem. Het was toen nog niet helemaal duidelijk wat er precies aan de hand was. Later in de afgelopen week bleek dat het om een aanval met ransomware ging. Daarbij zijn mogelijk ook gegevens van GBTwente gestolen.

Is er data van GBTwente ontvreemd?

Zodra bekend werd bij de leverancier dat ze waren aangevallen door cybercriminelen, is de verbinding met GBTwente direct door de leverancier beëindigd. Ook heeft GBTwente eigen systemen en bepaalde servers direct uitgeschakeld en onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat de cybercriminelen niet in onze eigen systemen waren binnengedrongen.

AddComm heeft de afgelopen week samen met externe cyber security experts onderzocht wat er precies is gebeurd tijdens het incident van 17 mei. Dinsdag 28 mei kreeg GBTwente te horen dat uit dit onderzoek blijkt dat cybercriminelen data hebben gestolen van een selecte groep klanten van AddComm. GBTwente valt binnen deze groep klanten. Welke data dit betreft is nog niet bekend.

Wat betekent dit voor u?

GBTwente neemt de bescherming van uw gegevens zeer serieus en ze begrijpen dat dit zorgwekkend kan zijn. Ze doen er dan ook altijd alles aan om uw gegevens te beschermen. Ondanks dat ze de waarborg hebben van AddComm, willen we u toch adviseren om waakzaam te zijn op verdachte activiteiten.

Meer informatie: Update: data ontvreemd door ransomware-aanval bij leverancier (gbtwente.nl)externe-link-icoon