GBTwente: Mogelijk data ontvreemd door ransomware-aanval bij leverancier

27 mei 2024
Nieuws

Uit voorzorg informeren wij u over het volgende: de afgelopen week is één van de leveranciers van GBTwente geraakt door een aanval met ransomware. Hierbij is door cybercriminelen ook data ontvreemd.

Naar aanleiding van een ransomware-aanval bij één van de leveranciers van GBTwente, wil GBTwente alle inwoners hiervan op de hoogte brengen en oproepen extra alert te zijn op verdachte berichtgeving. Een leverancier van hen is geraakt door een aanval met ransomware. Hierbij is door cybercriminelen ook data ontvreemd.

GBTwente: 'We vinden dit heel vervelend, met name voor onze inwoners en ondernemers. We weten op dit moment nog niet of er ook gegevens van onze inwoners en ondernemers zijn ontvreemd. De leverancier onderzoekt samen met externe beveiligingsexperts de omvang van de aanval en welke data mogelijk is ontvreemd.' GBTwente heeft van de leverancier begrepen dat dit enige tijd kan gaan duren. Verdere informatie is te vinden op de website van GBTwente via www.GBTwente.nlexterne-link-icoon.

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met GBTwente via 088-64 64 803.