Fietsopruimactie bij het station

25 oktober 2023
Nieuws

Deze week zijn onze boa’s weer begonnen met het opruimen van zogenaamde fietswrakken bij het NS-station Borne. De fietsen worden op maandag gelabeld. Eigenaren hebben vervolgens tot woensdag om hun fiets op te halen op het station. Op woensdag worden de gelabelde fietsen opgehaald door de kringloopwinkel.

Tot uiterlijk twee weken na het verwijderen kunt u uw fietswrak ophalen bij de Kringloop Borne, Ambachtstraat 26. Bij het afhalen van uw fiets dient u een geldig legitimatiebewijs bij u te hebben, en dient u aannemelijk te maken dat de fiets aan u in eigendom toebehoort. Na betaling van de kosten voor het overbrengen en de stallingskosten krijg u uw fiets weer mee.

Wat is een fietswrak?

Een fietswrak vertoont gebreken en is zichtbaar niet meer goed bruikbaar. Onvoldoende staat van onderhoud: indien minimaal twee basisonderdelen van een fiets ontbreken. wielen, banden, stuur, zadel, pedalen en het aandrijfmechanisme (ketting).

Kennelijk verwaarloosde toestand: stof, roest, groei van mos of aanliggende bosschages op of rondom het rijwiel, staat van het slot (zichtbaar lang niet gebruikt), toestand van de (aanwezige) banden (kale banden, banden die niet meer op de velg zitten, stukgesneden banden, enkel een binnenband, ingetrapte spaken en dergelijke).

Vragen?

Heeft u vragen over deze actie? Neem dan contact op met gemeente Borne via info@borne.nl onder vermelding van 'fietswrak'.