Voorkant Zwanenhof

Elektrische deelscooters en fietsen

Borne groeit, het klimaat vraagt om andere keuzes en we willen de gemeente gezonder maken waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te participeren in de samenleving. Dat vraagt onder andere ook om nieuwe vormen van vervoer. Deelmobiliteit speelt hierin een steeds belangrijkere rol. In de gemeente Borne kan er gebruik worden gemaakt van deelscooters en -fietsen van GO Sharing en elektrische deelfietsen van Bolt.

Vertrek GO Sharing

GO Sharing heeft aangegeven langzaamaan te verdwijnen uit Borne. GO Sharing stopt haar activiteiten in een aantal steden vanwege tegenvallende omzet en vandalisme. Dat betreft onder andere de regio Enschede en Hengelo, waar Borne onderdeel van is.

Gemeente Borne gaat in regionaal verband met andere gemeentes bekijken of en hoe er verdere invulling aan deelmobiliteit gegeven kan worden.

Bolt

Voor het gebruikmaken van de elektrische fiets van Bolt kunt u de Bolt app downloaden. De downloadlink voor zowel Apple als Android is te vinden via de volgende link: https://apps.apple.com/EE/app/id675033630?mt=8externe-link-icoon

Bij Bolt krijgt de gebruiker gratis ontgrendeling en het fietsen kost €0,19 per minuut.

Gebruikers mogen de elektrische fietsen op willekeurige plekken in Borne parkeren. 
Er zijn een aantal gebieden waar de gebruiker niet mag parkeren. Het exacte servicegebied is te vinden via Google Maps.externe-link-icoon

Rood betekent dat de gebruiker er niet kan parkeren en paars zijn plekken met een voorkeur om te parkeren.

Bolt heeft een klantenservice die 7 dagen per week bereikbaar is. Zij zijn te bereiken via enschede@bolt.eu of via de app. Ook kan een slecht geparkeerde fiets doorgegeven worden via de website: https://bolt.eu/nl/report-ebike/externe-link-icoon.

Bolt probeert doordeweeks de fiets binnen 1 of 2 uur weer op de juiste plek te stallen.