Burgemeester Vermorken bij laadpaal in Hertme

Eerste openbare laadpaal in Hertme geplaatst

23 februari 2023
Nieuws

Het is zover! Bestuurders van elektrische auto’s hebben nu ook in Hertme de mogelijkheid de auto op te laden aan de openbare laadpaal op het Pastoor Veegerplein.

Het gebruik van elektrische auto’s stijgt. In het kader van duurzaamheid wil de gemeente de opkomst van elektrische voertuigen stimuleren. Om deze redenen wordt het netwerk van openbare laadpalen de komende jaren uitgebreid. Met de komst van een openbare laadpaal in Hertme biedt gemeente Borne bestuurders van elektrische auto’s de mogelijkheid om in al haar dorpen de auto in de openbare ruimte op te laden.

Bijzonder moment

Op woensdag 22 februari nam wethouder Vermorken als eerste de openbare laadpaal in gebruik. Een speciaal moment waar in samenwerking met Vattenfall Incharge (leverancier van de laadpaal) even bij werd stilgestaan.

Visie en Plaatsingsbeleid Laadinfrastructuur

Gemeente Borne heeft de ambitie om in 2050 geheel klimaatneutraal te zijn. Duurzame mobiliteit speelt een belangrijke rol om deze ambitie te bereiken. De komende drie jaar zet de gemeente een belangrijke stap met de realisatie van 146 publieke laadpalen in de openbare ruimte. Dit is echter nog maar het begin van een opeenvolging van ontwikkelingen waarmee mobiliteit in de gemeente Borne richting 2040 duurzamer wordt.