Gemeentehuis 1

Collectieve zorgverzekering

Collectieve verzekering voor zorgkosten

Heeft u een inkomen tot 120% van het sociaal minimum en te maken met bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? Wellicht komt u in aanmerking voor een speciale verzekering vanuit de gemeente? Ook in 2023. Deze verzekering vergoedt de meest voorkomende zorgkosten en het eigen risico. De korting op de aanvullende verzekering is vanaf 1 januari 2023 vastgesteld op 9 procent.

Mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum kunnen kiezen voor een collectieve verzekering bij Menzis. Deze zorgverzekering heet ‘GarantVerzorgd’.

De collectieve verzekering is betaalbaar door een korting op de premies. U krijgt deze korting op de premies van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Hieronder staan alle voordelen op een rij.

GarantVerzorgd, de voordelen voor u:

  • de gemeente betaalt mee aan uw premie;
  • u krijgt de maximale korting  9% korting op de aanvullende verzekeringen (vanaf 1-1-2023);
  • de basisverzekering kost € 141,25 per maand;
  • u krijgt meer vergoed voor bijvoorbeeld brillen/lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp krijgt u vergoed;
  • als u kiest voor GarantVerzorgd3 wordt uw verplicht eigen risico vergoed.

Een aanvullende verzekering die bij u past.

Er is altijd een pakket dat bij uw gezondheid past. U kunt kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen.

GarantVerzorgd 1GarantVerzorgd 2GarantVerzorgd 3
€ 7,10 per maand€ 20,48 per maand€ 39,59 per maand

Verwacht u weinig zorgkosten? Dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Betaalt u elk jaar het verplicht eigen risico van € 385 of verwacht u volgend jaar veel zorgkosten? Kies dan GarantVerzorgd 3.

Verder kunt u uit 3 tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij deze keuze geldt: denk goed na welke tandartsverzekering het beste bij uw situatie (=gebit) past. Heeft u een volledige gebitsprothese? Dan is TandVerzorgd 1P een passende verzekering.

GarantTandVerzorgd 250 GarantTandVerzorgd 500GarantTandVerzorgd 750Tandverzorgd 1P
€ 12,60 per maand€ 19,56 per maand€ 32,30 per maand€  6,32 per maand

Zelf regelen?

Ga naar www.gezondverzekerd.nlexterne-link-icoon en kijk of u in aanmerking komt voor een collectieve zorgverzekering (via deze website kunt u de verzekering zelf afsluiten).

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Als u kiest voor de aanvullende verzekeringen GarantVerzorgd 1 of 2, dan is het verplicht eigen risico niet meeverzekerd. Wilt u voorkomen dat u dit eigen risico (ten hoogste € 385) in één keer moet betalen? Bij Menzis kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen in 10 maandelijkse termijnen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Deze service kunt u aanvragen via menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook bellen naar 088 222 40 40. Menzis helpt u graag.