Burgemeester Pierik huldigt meest fanatieke Hackshield-klas

22 mei 2024
Nieuws

Op woensdag 22 mei heeft burgemeester Pierik (samen met de jeugdagent en digitale wijkagent van Borne) groep 6 van de Jan Ligthartschool gehuldigd. Dit schooljaar hebben ruim 240 kinderen uit gemeente Borne
zich aangemeld voor de cybergame Hackshield. Groep 6 van de Jan Ligthartschool heeft het afgelopen jaar de meeste opdrachten van de game Hackshield volbracht en mag zich hierdoor de meest fanatieke Hackshield-klas van gemeente Borne noemen. Samen met de politie en de gemeente hebben zij geholpen om Borne te beschermen tegen cybercriminelen.

Hackshield

Hackshield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze spannende game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Zo leren ze niet alleen zélf iets; ze kunnen daarna anderen ook adviseren. Door de game te spelen maken kinderen kennis met verschillende thema’s, beantwoorden ze vragen en verdienen ze ‘shields’ als bewijs dat ze op de hoogte zijn van de do’s en don’ts online.