Smikkelweken 4

Bso’s zetten in op gezond eten tijdens zomervakantie

31 juli 2023
Nieuws

De derde editie van Spoony’s Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. Wethouder Geerdink en JOGG-coördinatorReshmie Oogink overhandigden een fruitpakket aan de deelnemende bso’s in Borne. Tijdens de Gezonde Smikkelweek ontdekken kinderen op een speelse manier gezonde en duurzame voeding door middel van spelletjes, koken en proeven.

In Borne is het nationaal groenteprogramma voor kinderen op de Hooizolder van Parbédie Kinderopvang en bso de Drie Biggetjes in Borne en Hertme begonnen. Bso’s die meedoen ontvangen een Gezond Smikkelweekpakket. Elk pakket bevat vier activiteiten om spelenderwijs voedselvaardigheden op te doen en samen lekker te smikkelen. Een mooi voorbeeld is het zintuigenspel waarbij kinderen geblinddoekt bijzondere soorten groenten proeven. Ook krijgen de kinderen een kook- en speelboek mee voor thuis waar ze leuke recepten mee kunnen uitproberen samen met hun ouders/opvoeders.

Aftrap
Reshmie Oogink en Milou Wolthuis van JOGG Borne en Borne Sport trapten, na de overhandiging van het fruitpakket, af met een leuke energizer waarbij de kinderen even actief konden bewegen voordat ze begonnen te proeven.

Deelnemers
In Borne doet bso de Hooizolder dit jaar voor het eerst mee en voor bso de Drie Biggetjes is het  de derde keer. Beide bso’s zijn erg enthousiast. Binnen de bso’s wordt al rekening gehouden met gezonde keuzes en op beide locaties hebben de kinderen veel ruimte om binnen en buiten te bewegen.

De Gezonde Smikkelweek is een landelijk initiatief van Spoony’s en starten bij de bso’s in de tweede week van de zomervakantie (van 31 juli tot 4 augustus). Het smikkelweek pakket wordt voor beide bso’s mede mogelijk gemaakt door Jong Leren Eten Overijssel en JOGG. JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

Meer informatie is te vinden op www.gezondesmikkelweken.nlexterne-link-icoon.