boomfeestdag

Boomfeestdag in Borne

16 november 2022
Nieuws

In samenwerking met gemeente Borne en Twente Milieu organiseerde Stichting Natuur en Milieuraad de Nationale Boomfeestdag. Bomen werden door leerlingen geplant op en rondom het nieuwe ‘avontureneiland’ aan de Woolderweg. Zo werkten zij mee aan hun eigen groene speel- en leefomgeving.

“De Boomfeestdag vond plaats op het Avontureneiland in Wensink-Zuid. Een heuglijke dag waarbij groep 8 leerlingen van basisschool De Wheele op een speelse manier het belang van bomen voor klimaat en duurzaamheid leren. Dit wordt straks een enorm gaaf speelterrein in de wijk. Het is tof dat de kinderen uit deze wijk bij de Boomfeestdag helpen met de aanleg van het Avontureneiland”, aldus wethouder Vermorken.

Bomen planten
Om 10.30 uur verzamelden de kinderen bij het nieuwe amfitheater op het avontureneiland aan de Woolderweg. Daar sprak wethouder David Vermorken de leerlingen toe, werden de bijzonderheden van de bomen die ze zelf gingen planten toegelicht en kregen ze uitleg over het nieuwe zomerverblijf en kelder voor vleermuizen die daar onlangs zijn geplaatst. Vervolgens ging de schop in de grond en werden de bomen samen met de wethouder door de leerlingen geplant.

De geplante bomen zijn onderdeel van het groenplan op het Avontureneiland welke de komende periode steeds verder vorm gaat krijgen.

Stichting Nationale Boomfeestdag
Stichting Nationale Boomfeestdag zet zich in om ieder kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Zij wordt hierbij ondersteund door Staatsbosbeheer en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Het landelijke thema van de Nationale Boomfeestdag 2022 is ‘(met) Bomen Werken!’. Er is een grote behoefte aan vakmensen in de boomkwekerij en de groene sector. Stichting Nationale Boomfeestdag hoopt met dit thema leerlingen al op de basisschool te enthousiasmeren voor het groene vak.