Centrum Borne

Bereikbaarheid en parkeren

Bereikbaarheid Borne

Borne is goed bereikbaar per trein of bus en met de auto.
In de spits stopt ieder kwartier de trein Enschede-Zwolle (vervoerder KEOLIS)/Enschede-Apeldoorn (vervoerder NS) op het station van Borne. De trein van KEOLIS is rolstoeltoegankelijk. Vanaf deze locatie vertrekken een lijnbus (lijn 51; Almelo-Hengelo en verschillende buurtbussen.

In de directe nabijheid van het station liggen een groot P+R terrein en stallingsmogelijkheden voor de (brom)fiets of scooter. Ook is de OV-fiets op het station in Borne aanwezig. Borne ligt in de directe nabijheid van rijkswegen A1 en A35 en is per auto bereikbaar via afslag 29 (Borne West) en afslag 30 (Hengelo/Borne).

Actuele informatie over trein en lijnbus is te vinden op de website van NSexterne-link-icoonSyntusexterne-link-icoon of via de NS App.

Parkeren in Borne

In Borne kan overal gratis geparkeerd worden. Wel kent Borne in het centrum een blauwe zone en vergunninghouders. Bezoekers van Borne mogen gedurende de aangegeven dagen en tijden niet parkeren op de vergunde parkeerplaatsen. Dit staat duidelijk aangegeven. Ook de blauwe parkeerzone staat duidelijk met strepen en borden aangegeven. Binnen deze parkeerzone geldt een maximale parkeerduur van twee uur.  

Om in de blauwe zone te kunnen parkeren, heeft u een parkeerschijf nodig. Op deze schijf geeft u aan hoe laat u bent aangekomen. Bij overschrijding van de maximale parkeerduur kan een bekeuring worden uitgeschreven.

De uren waarop een parkeerschijf nodig is in de blauwe zone is van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 – 18.00 uur. Denk er altijd aan uw auto goed in de vakken te parkeren. Ook niet correct parkeren kan leiden tot een bekeuring.

Wilt u langer in het centrum van Borne parkeren dan kunt u overdag ook gratis parkeren in de parkeergarage onder Kulturhus De Bijenkorf. De ingang van de garage is aan de Bekenhorst. Tussen 01.00 en 07.00 uur geldt hier een parkeerverbod.