Begraafplaats Borne

Begraven / Asbestemming

Gedenkpark Borne

In gemeente Borne is een gemeentelijke begraafplaats, het Gedenkpark Borne, aan de Oude Almeloseweg 50 (Postadres: Postbus 200, 7620 AE Borne, Telefoon: 074-2658 558, E-mail: begraafplaats@twentemilieu.nl). Gedenkpark Borne is dagelijks te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Op het Gedenkpark Borne bestaat de mogelijkheid tot begraven, het bijzetten van een urn of het verstrooien van as van een overledene. Voor informatie over de mogelijkheden op de gemeentelijke begraafplaats kunt bellen met het gemeentehuis via het telefoonnummer 14 074.

Digitale kaart

Gemeente Borne biedt met een zogeheten digitale kaart inwoners de mogelijkheid om online een graf te vinden van een overleden dierbare. Alle 7.500 graven zijn vindbaar op deze openbare, digitale kaartexterne-link-icoon. Naast inzicht in de graven biedt de digitale kaart een duidelijk overzicht van de vrije graven.

Natuurbegraafplaats

De beheerder van de begraafplaats krijgt regelmatig de vraag of het mogelijk is om in Borne natuurlijk te worden begraven.  Daarom is er in het gedenkpark ruimte gemaakt voor ongeveer 120 natuurbegraafplaatsen.

Bij natuurlijk begraven wordt de overledene of de as van de overledene begraven in materialen die niet belastend zijn voor het milieu. De asbus of kist moet dus biologisch afbreekbaar zijn. Naast onbehandeld hout en riet zijn er tegenwoordig zelfs kisten gemaakt van schimmels en bestaan er biologisch afbreekbare asbussen. Het graf wordt gemarkeerd met een houten ronde schijf met een inscriptie en voorzien van GPS-coördinaten die vastgelegd worden in de digitale kaart van de begraafplaats.

Langere grafrusttermijn

Natuurlijk begraven vindt plaats in een natuurvriendelijke omgeving in een graf dat voor een langere termijn (75 jaar) wordt uitgegeven. Door te kiezen voor de langere termijn wordt het graf één met de natuur.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met de beheerder van de begraafplaats via 074-2658558. 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak voor een begrafenis, het plaatsen van een asbus of urn of het plaatsen van een grafsteen kunt u bellen met de beheerder van de begraafplaats, tel. 074-2658558 of via begraafplaats@twentemilieu.nl.

Bijlagen