Centrum Borne

Bedrijventerreinen

Algemene informatie

Borne kent drie bedrijfslocaties die elk een eigen signatuur hebben. Aan de doorgaande weg van Hengelo naar Almelo bevindt zich kantorenpark Stroom Esch. Hier zijn een tiental bedrijven gevestigd uit de bouw en technologie. Het is een kwalitatief hoogwaardig terrein met fraaie gebouwen.

Aan de noordkant van Borne ligt bedrijventerrein Molenkamp. Dit is een regulier bedrijventerrein met als belangrijkste verkeersader de Oonksweg. Op het bedrijventerrein bevinden zich bedrijven met een regionale, nationale en internationale markt. Op bedrijventerrein Molenkamp is in 2014 en 2015 een revitaliseringsprogramma uitgevoerd. Straten, parkeren, groen, verlichting en veiligheid is hierdoor verbeterd.

Westermaat De Veldkamp

Aan de A1 en A35 ontwikkelt Borne met de gemeente Hengelo Westermaat De Veldkamp. Het terrein is een zichtlocatie aan de snelweg en is binnenkort via beide snelwegen direct bereikbaar. De doelgroepen waar het bedrijventerrein op mikt zijn met name bedrijven in de sector transport, opslag en logistiek. Het terrein kent parkmanagement waarin de ondernemers verenigd zijn. Samen zorgen zij voor de juiste uitstraling en samenwerking op het terrein. Op Westermaat De Veldkamp is nog ruimte voor nieuwe bedrijven. Klik hier om naar de websiteexterne-link-icoon te gaan.

Ontsluiting

Borne werkt hard aan een nieuwe infrastructuur. De hoofdverkeersader ligt dan niet door de kern Borne maar gaat om Borne heen. Met de Zuidelijke randweg en de verbindingsweg langs Molenkamp ontstaat er een route voor doorgaand verkeer vanaf de snelwegen naar Albergen / Almelo. Westermaat De Veldkamp, Molenkamp en kantorenpark  Stroom Esch liggen aan deze verkeersader.

Contact

Zowel voor het kernwinkelgebied als ook voor de bedrijventerreinen kunt u contact opnemen met de dorpsmanager Ruben Baartman, tel. (06) 2851 5183.