Gemeentehuis

Basisregistratie Personen (BRP)

In Nederland worden uw persoonsgegevens bijgehouden in de basisregistratie personen, afgekort BRP. Hierin staan uw persoonsgegevens van iedereen die in Nederland woont of gewoond heeft.

Soorten uittreksels

 • Standaard:
  Naam, geboortedatum, adres en woonplaats.

 • Woonhistorie:
  Historische adressen, naam, geboortedatum, adres, woonplaats. Vaak nodig voor het huren van een woning.

 • Burgerservicenummer (BSN):
  BSN, naam, ge­boor­te­da­tum, geboorteplaats, adres, woonplaats.

 • In­ter­na­ti­o­naal:
  Uittreksel in negen talen met daarop: Naam, geboortedatum, geboorteplaats, burgerlijke staat, nationaliteit, adres, bevestiging inschrijving en datum inschrijving.

BRP gezag voor reizen met minderjarigen

Reist u met een kind naar het buitenland? U kunt hiervoor een formulier gebruiken om te laten zien dat u toestemming heeft. Informatie hierover kunt u hier vinden op de website van de rijksoverheidexterne-link-icoon.

Bij het formulier heeft u aanvullende documenten nodig, onder andere een uittreksel basisregistratie personen (BRP) met vermelding van gezagsgegevens. Dit uittreksel bevat de persoonsgegevens van het kind (inclusief geboorteplaats) en de gegevens van het gezag zoals dit bij de gemeente bekend is. Het uittreksel is in het Nederlands en Engels opgesteld.

U logt als ouder in met uw DigiD en kunt dan bij de aanvraag aangegeven voor welk kind u het uittreksel aanvraagt. Als dit voor meerdere kinderen is, moet u hiervoor aparte aanvragen indienen.

Aanvraag uittreksel

Het aanvragen van een uittreksel kan zowel bij de publieksbalie van het gemeentehuis als digitaal via de button aan de rechterkant.
Geef in het aanvraagformulier bij 'Extra informatie' duidelijk aan welke gegevens u nodig hebt of waarvoor u een uittreksel nodig hebt. Bijvoorbeeld: standaard uittreksel + nationaliteit + aantal personen op adres. 

Let op: Bij een digitale aanvraag wordt het uittreksel per post toegestuurd. De bezorging kan een aantal dagen duren. Mocht u het uittreksel direct nodig hebben, geeft dit aan bij 'Extra informatie'.

Bent u woonachtig in het buitenland, dan kunt u alleen vanuit een Europees land uw uittreksel digitaal aanvragen. Bent u buiten Europa woonachtig, neem dan contact met ons op via info@borne.nl.

Kosten

De kosten voor een uittreksel bedragen € 10,40.

Meer informatie

Meer informatie over de BRP kunt u vinden in een flyer op de website van Rijksoverheidexterne-link-icoon.