Aan wethouder Michael Geerdink de eer om de eerste rit te verzorgen en inwoner mevrouw Hulleman thuis op te halen en te vervoeren naar het Kulturhus, waar de vrijwillige vervoersdienst feestelijk werd afgetrapt.

Automaatje van start

04 oktober 2022
Nieuws

Gisteren is ANWB Automaatje van start gegaan in de gemeente Borne. Aan wethouder Michael Geerdink de eer om de eerste rit te verzorgen en inwoner mevrouw Hulleman thuis op te halen en te vervoeren naar het Kulturhus, waar de vrijwillige vervoersdienst feestelijk werd afgetrapt.

AutoMaatje Borne is een aanvulling op bestaande vervoersvoorzieningen. Voor mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen en geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De nieuwe vervoersservice bemiddelt voor een rit naar bijvoorbeeld dedokter, de fysiotherapeut of het ziekenhuis. Maar het kan ook gaan om boodschappen doen, naar de kapper gaan of een ritje naar een kennis. Wijkracht Borne verzorgt de coördinatie. 

Hoe werkt het? 

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, neemt telefonisch contact op of komt langs in het Sociaal Hus tijdens openingstijden van AutoMaatje (zie hieronder). De klant betaalt per kilometer 35 cent aan de vrijwillige chauffeur. De ritbemiddelaars (vrijwilligers bij Wijkracht Borne) verzorgen de koppeling van deelnemer aan één van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertellen wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers. 

Bent u een nieuwe deelnemer? 

Het is belangrijk dat u ingeschreven staat als deelnemer van AutoMaatje. Pas na uw inschrijving kunt u gebruik maken van deze vrijwillige vervoersdienst. U kunt hiervoor langskomen in het gemeentehuis of bellen tijdens de inlooptijden.

Locatie: Sociaal Hus (Gemeentehuis, Rheineplein 1, Borne)
Tijd: Elke werkdag van 9.00 tot 11.30 uur
Telefoon: 088 – 945 58 79, www.wijkracht.nlexterne-link-icoon
E-mail: automaatjeborne@wijkracht.nl