Asbestbodemonderzoek in Spanjaardswijk in Borne van start!

27 maart 2023
Nieuws

De gemeente Borne hecht veel waarde aan een schone en veilige leefomgeving. Daarom heeft Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) in opdracht van de gemeente gekeken in welke straten en wijken er een verhoogde kans is op asbest in de bodem. Bijvoorbeeld omdat er in het verleden een boerenerf of een bedrijf was. Of omdat er eerder asbest is aangetroffen in de bodem. Bewoners van deze wijken kunnen kosteloos een bodemonderzoek laten uitvoeren. Om dit bij hen onder de aandacht te brengen, krijgen bewoners van deze wijken persoonlijk een brief van Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS).

Wethouder Vermorken ondersteund het belang van de bodemonderzoeken. ‘Bij de revitalisering van de Spanjaardswijk hoort ook dat we weten wat er in de grond zit. Inmiddels weten we dat er in de openbare ruimte geen asbest in de grond is gevonden in de Spanjaardswijk. Het is wel belangrijk om de leefomgeving voor onze wijkbewoners goed en gezond te houden. Door de samenwerking met projectbureau BAS kunnen we dit samen met de wijkbewoners oppakken. Het onderzoek en saneren kost de wijkbewoner geen extra geld’.

Onderzoeken van start in Spanjaardswijk

In de week van 27 maart ontvangen de bewoners van de Spanjaardswijk in Borne een uitnodiging om kosteloos mee te doen met een bodemonderzoek van de tuin. Bewoners die meer informatie willen, kunnen een informatieavond bezoeken. De onderzoeken staan gepland voor de zomer.

Over Projectbureau BAS 

Projectbureau BAS is een overheidsprojectbureau en werkt voor de provincie Overijssel en de gemeenten, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. Het projectbureau is gevestigd in het gemeentehuis van Hof van Twente. Projectbureau BAS wil uw leefomgeving zo asbestvrij mogelijk maken en daarmee schoon en veilig. Meer informatie over Projectbureau BAS leest u op www.bodemasbestsanering.nlexterne-link-icoon.