Afvalcontainers

Afvalbrengpunt

Inzamelpunt afval

Het storten van snoeihout, textiel, ijzer, elektrische apparaten, papier en verpakkingen is gratis. Voor het gratis aanbieden van grof tuinafval geldt een limiet van 1.000 kilogram. Meer informatie is te vinden op de website van Twente Milieuexterne-link-icoon.

Restafval

Met behulp van de milieupas kunt u per jaar 100 kilogram grof restafval (inclusief grond, puin, bouw- en sloopafval) gratis aanbieden. Voor grof huishoudelijk afval, matrassen, tapijt, autobanden, puin en hout moet worden betaald. Biedt u in totaal meer afval aan, dan moet u bijbetalen voor het extra gewicht.

Glasafval

In totaal staan er in de gemeente achttien glasbakken. U kunt de containerlocaties vinden op de website van Twente Milieuexterne-link-icoon. Het glas van ruiten kan niet in de glascontainer. U kunt ruiten verkleinen en (ingepakt) in uw grijze container deponeren of stevig verpakt als grofvuil aanbieden. Porselein en aardewerk kunnen bij het gewone afval in de container.

Plastic afval

Verpakkingsafval (plastic, metaal en drankkarton (PMD)) kunt u kwijt in de oranje containers, die u vindt naast de glascontainers. Bekijk de website van Twente Milieuexterne-link-icoon voor een actueel overzicht van de locaties waar de containers zijn geplaatst.

Puin

Schoon puin (geen hout, staal en asbest) kunt u brengen naar de Twentse Recycling Maatschappij aan de Onyxstraat 20 in Hengelo.

Kringloop

Herbruikbare gebruiksartikelen, zoals meubilair, kleding en huishoudelijke apparaten kunt u zelf naar het Kringloopbedrijf aan de Bornerbroeksestraat 83 brengen. Grotere goederen kunt u desgewenst op afspraak aan huis laten ophalen. Kijk voor de openingstijden en contactgegevens op de website van Stichting Kringloopbedrijf Borneexterne-link-icoon.